146. VJEČITI DERBI

Damir Hadžić za "Avaz": Pobjeda u derbiju donosi i veće samopouzdanje za finale Kupa BiH

Zabrinut sam zbog te velike razlike Zrinjskog, kako u odnosu na Sarajevo, tako i ostale ekipe, rekao je nekadašnji fudbaler Sarajeva

Hadžić, Kranjčar i Torlak nakon humanitarne utakmice bh. i hrvatskih zvijezda u Travniku. Avaz

Piše: G. Š.

10.5.2022

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Damir Hadžić (43), koji je ostavio dubok trag na Koševu, večeras (20 sati) u 146. vječitom deriju očekuje pobjedu bordo tima.

Utakmica sezone

- Derbi sam po sebi, bez obzira na prethodne rezultate i sve ostalo, uvijek je bio utakmica sezone. Tako je i danas, pogotovo što je sada Sarajevu jako bitno da pobijedi, i zbog stanja na tabeli, prestiža, ali i uvoda u finale Kupa BiH protiv Veleža (Zenica - 19. maj, op.a.), rekao je Hadžić i dodao:

- Pobjeda u derbiju automatski donosi i veće samopouzdanje. Sa trijumfom u derbiju bit će mnogo lakše ući u pomenuti duel s Veležom i osvojiti Kup, što je nažalost jedi put u Evropu. Zbog toga je jako bitno da danas ostvarimo dobar rezultat.

Očekuje da će pobjeda u derbiju vratiti, kako kaže, pobjednički duh. A derbi kao derbi, sam po sebi, ima maksimalno značenje...

Analizirajući trenutnu situaciju na tabeli, odnosno zaostatak Sarajeva od 34 boda u odnosu na novog prvaka Zrinjskog, Hadžić je istakao da je jako zabrinut.


Sramota je što Bilbija nije dobio poziv u reprezentaciju

- Zabrinut sam zbog te velike razlike Zrinjskog, kako u odnosu na Sarajevo, tako i ostale ekipe. Djeluje kao da je Zrinjski liga ili rang iznad ostalih ekipa, iako ni "Plemići" nemaju neku toliko jaku ekipu da bi tako izdominirali sezonu. Naravno, to nikako ne umanjuje njihov uspjeh - zaslužili su čestitke i poštovanje. Svaka čast i treneru (Sergej Jakirović), vidi se da je odradio odličan posao. Ali realno, sve ostale ekipe se moraju dobro zabrinuti i uraditi duboku analizu. Zrinjski je ove sezone pokazao kako treba da izgleda ekipa, klub i sve ostalo, konstatuje Hadžić i dodaje da mu je jako žao što kapiten "Plemića" Nemanja Bilbija, najbolji strijelac m:tel Premijer lige BiH, nije dobio poziv u našu reprezentaciju.

- To je velika nepravda i sramota. Morao je bar da bude na širem spisku reprezentacije, jer je to zaslužio i igrama i golovima. Također, njegovim pozivanjem bi na cijeni dobila i naša liga, da se na ponižava više.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.