BIVŠI AS ŽELJEZNIČARA

Adnan Pehlivanović uoči derbija za "Avaz": Edis ima Željin gen i hemiju, priželjkujem pobjedu

Borbenost i veća želja su u ovoj ligi najvažnije dvije komponente, poručio je Pehlivanović

Pehlivanović: Uvijek optimističan kada igra Željo. Facebook

Piše: E. Ćosić

10.5.2022

Večeras se od 20 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igra sarajevski derbi, 146. po redu. Iako večerašnji rivali igraju "samo" za prestiž, dueli Sarajeva i Željezničara uvijek bude posebnu pažnju.

Bivši as "Plavih" sa Grbavice Adnan Pehlivanović kaže da su očekivanja uvijek optimistična i da takva moraju biti kada igra Željezničar. Ističe da "Plavi" uprkos svemu nisu podbacili ove sezone s obzirom da prolaze kroz jako težak period koji je uzrokovala finansijska kriza i dugovi iz prethodnog perioda.

- Navijači su znali da ova sezona neće biti plodonosna što se tiče trofeja. Ova sezona je sezona stabilizacije kluba i mnogih reformi koje budu bolne. Prioritet nam je afirmacija mladih igrača koji sa iskusnim Štilićem, Bekrićem, Kosoriće i Cocalićem trebaju da dobiju samopouzdanje. Željin dres mora biti natopljen znojem i svaku utakmicu se mora dati sve od sebe - istakao je Pehlivanović za portal "Avaza".





Željino najjače oružje

Dodao je kako smatra da se ova ekipa bori i da na taj način nadoknađuje ostale mane. Vjeruje da dolaze bolji dani za tim sa Grbavice, a samim tim i trofeji.

Jedno od najjačih oružja Željezničara večeras će biti trener tima Edis Mulalić, koji je pobijedio na sva tri derbija na kojima je bio učesnik kao šef stručnog štaba "Plavih".

- Edis ima Željin gen i hemiju. Želi uvijek prebaciti na igrače značenje Željinog dresa. Borbenost i veća želja su u ovoj ligi najvažnije dvije komponente. Igrao je on dosta derbija tako da zna šta je dovoljno za dobar rezultat - konstatirao je Pehlivanović.

Igrač odluke

Iako priželjkujem pobjedu Željezničara i da Štilić odigra kako zna, mislim da bi rezultat mogao biti 1:1, dodao je Pehlivanović koji je istakao Semira Štilića kao mogućeg igrača odluke večerašnjeg derbija.

Pehlivanović se dotakao i večerašnjeg rivala svog Željezničara - ekipe Sarajeva.

- Za Sarajevo mislim, također, da dovođenje pojačanja ne garantuju da ćeš odmah napraviti dobar posao. Moraju se konsolidovati kako bi u narednih nekoliko godina bili konkurentni Zrinjskom - rekao je Pehlivanović za portal "Avaza" i iskoristio priliku da "Plemićima" čestita na tituli prvaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.