DŽODI LUKOKI

Cure detalji smrti bivšeg fudbalera Ajaksa: Da li je preminuo od batina?

Portparol policije centralne Nizozemske rekao je za "De Telegraf" da je u toku istraga o incidentu u koji je Lukoki možda bio umiješan

Da li je Džodi Lukoki preminuo zbog batina?. AFP

S. S.

10.5.2022

Tužna vijest o smrti Džodija Lukokija (Jody) (29) stigla je jučer u ponedeljak u holandski, pa i svjetski fudbal. FK Tvente, posljednji tim u kojem je igrao napadač Konga, koji je prošao i kroz Ajaks, saopćio je njegovu smrt porukom koja se širila njegovim društvenim mrežama.

Uzroci Lukokijeve smrti su tada saopćeni kao nepoznati, ali ovog utorka, iz Holandije je stiglo više detalja. Fudbaler koji je napustio Tvente prošlog februara zbog "problema u svom ličnom životu", navodno je umro nakon nasilne svađe sa rođacima, navodi "Algemeen Dagblad".

Fudbaler je zadobio "jak udarac" na jednoj zabavi, i to da su ga pretukli rođaci! Kada je došao kući, odlučio je da ode u bolnicu zbog jakih glavobolja i bolova u koljenu, gdje mu se zdravlje naglo pogoršavalo. Ljekari su utvrdili da Lukokiju mora da se amputira noga zbog uporne infekcije i nedostatka kisika.


Poslije operacije je privremeno držan u komi. Umro je od srčanog udara u ponedeljak oko 6 sati ujutro, prenose novine, prema izvorima bliskim preminulom napadaču.

Portparol policije centralne Nizozemske rekao je za "De Telegraf" da je u toku istraga o incidentu u koji je Lukoki možda bio umiješan.

- To se dogodilo prije sedmicu u Flevolandu. Istraga je još uvijek u ranoj fazi, ne možemo da kažemo više o tome.

Podsjećamo, Lukoki je u januaru osuđen na uslovnu robiju zbog nasilja nad bivšom devojkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.