NEMIRNO U BAJERNU

Dok Braco derneči na Majorci, Nagelsman bijesan zbog pojačanja

Nagelsman zamjera popularnom "Braci" što Bajern nije doveo Niku Šloterbeka

Nagelsman i Salihamidžić nisu u dobrim odnosima. TWITTER

M. K.

11.5.2022

Njemački list "Bild" piše o tenzijama u Bajernu, koje su, čini se sve veće kako se bliži kraj sezone i ljetni prelazni rok.

Upravo je ovo drugo glavni razlog za nesuglasice u klubu koje polako prerastaju u ozbiljan sukob na relaciji trener - uprava.

Naime, trener Julian Negelsman (Nagelsmann) bijesan je zbog poteza sportskog direktora Hasana Salihamidžića, na kojeg su istovremeno ljuti i navijači Bajerna.

Nagelsman zamjera popularnom Braci što u Bajern nije doveo Niku Šloterbeka (Nico Schlotterbeck) iz Frajburga, koji je potpisao za Borusiju (D), iako je Julijan naglašavao da mu upravo taj igrač treba jer mu nedostaje dobar centralni stoper, a Salihamidžić mu je savjetovao da za tu poziciju koristi Upamekana (Upamecano), Hernandeza i Nianzoua.

Ono što ljude u klubu posebno ljuti, pišu Nijemci, jeste ponašanje Salihamidžića koji je nedavno odletio za Majorku gdje se navodno tamo trebao sastati s nekoliko agenata.

Nedugo nakon toga u njemačkim medijima su se pojavile fotografije koje prikazuju Salihamidžića kako se provodi o noćnom klubu u društvu djevojaka i to nekoliko dana nakon raskida sa suprugom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.