POSLIJE 18 GODINA

Kjelini napušta Juventus na kraju sezone

Karijeru bi mogao nastavitu u SAD-u

Kjelini: S Juventusom osvojio devet uzastopnih naslova prvaka Italije. AGENCIJE

Avaz.ba

12.5.2022

Kapiten Juventusa Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini, 37) je nakon poraza od Intera (2:4) u finalu Kupa Italije objavio kako će po završetku ove sezone napustiti torinski klub čije je član još od 2004. godine.

S Juventusom je Kjelini osvojio devet uzastopnih naslova prvaka Italije, od 2012. do 2020. godine, pet Kupova, a dva je puta sa "Starom damom" stizao i do finala Lige prvaka (2015, 2017) te je na trećem mjestu svih vremena po broju nastupa za klub, iza Alesandra Del Pjera (Alessandro Del Piero) i Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon).

- Imali smo to fantastično desetogodišnje razdoblje, sada je na drugima da nastave. Ja sam dao sve od sebe i nadam se kako je nešto i ostalo. U ponedjeljak ću se oprostiti od Juventusovog stadiona, a onda ću, ako ću imati još snage, odigrati i svoju zadnju utakmicu u Firenci - rekao je Kjelini te dodao:

- Ovo je sto posto moja odluka, sretan sam što odlazim na ovako visokoj razini jer sam godinama govorio kako ne želim otići mučeći se i ne igrati na svojoj razini.

U aprilu je Kjelini objavio i svoje povlačenje iz talijanske reprezentacije od koje će se oprostiti u prijateljskoj utakmici protiv Argentine na Vembliju, stadionu na kojemu je lani s "Azurrima" osvojio naslov evropskog prvaka.

Italijanski mediji navode kako bi Kjelini karijeru mogao nastaviti u SAD-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.