BARCELONA

Ćavi predložio Laporti angažman čak osam igrača

"Mundo deportivo" donosi informaciju da je šef struke kluba s Nou Kampa Ćavi predložio upravi angažman čak osmorice fudbalera

Ćavi otkrio "karte". Arhiva

G. Š

12.5.2022

Poslije zimskih dolazaka Pjera Emerika Obamejana, Adama Traorea i Ferana Toresa, Barcelona će ovoga ljeta dodatno renovirati  tim. "Mundo deportivo" donosi informaciju da je šef struke kluba s Nou Kampa Ćavi predložio upravi angažman čak osmorice fudbalera.


Dogovorena dva transfera

Od osam potencijalnih novajlija, dolasci njih dvojica su već dogovoreni, a dvojica su maltene na pragu. Zna se da je sve završeno sa centralnim veznim Milana Frankom Kesijem koji bi trebalo da donese stabilnost srednjem redu, dok je Andres Kristensen projektovan kao stub odbrane, pošto je sazrio u Čelziju. Obojica će doći kao slobodni igrač. Za ostale bi Barsa morala da plati. Prvi među njima mogao bi da bude Cesar Aspilikueta, pošto kapiten Čelzija napušta London. Barsa je spremna da plati obeštećenje, vjerovatno simbolično, jer je previše ono što zahtjevaju Viljareal, Sevilja ili Napoli za Pau Toresa, Žila Kundea i Kaludua Kulibalija.

Isti izvori navodi da je Barsa utanačila uslove i sa Rafinjom iz Lidsa. Brazilski ofanzivac je jedno od otkrovenja sezona, stigao je do reprezentacije, a veliki dio posla završava nekadašnji vezista Katalonaca, sada menadžer Rafinje – Deko!

Rahim Sterling je samo pusta Ćavijeva želja i realne osnove za taj posao ne postoje.

Trener Barselone je izrazio želju da ima još jednog kvalitetnog levog beka. Ralog je činjenica da Đordi Alba dugo nema konkurenciju. Mogao bi da je dobio u vodu Markosa Alonsa, potpuno drugačijeg tipa igrača, dobrog u skok igri, prekidima, posebno slobodnim udarcima, gdje je Barsa tanka. S obzirom da Alonso ulazi u posljednju godinu ugovora djeluje da neće potpisivati novi, ali će kao i u slučaju Aspilikueta Barcelona morati da sačeka promjenu vlasničke strukture kako bi vidjela pod kojim uslovima može da ga dovede. Ne uspije li, kao rezervne opcije figuriraju Havi Galan iz Selte i Benfikin Alehandro Grimaldo, koji bi se tako vratio na Nou Kamp.


Levandovskog nemoguća misija ili...

Možda najatraktivnije pitanje jeste koga će Barcelona angažovati u napadu. Nije bilo realno da se takmiči sa Mančester sitijem za potpis Erlinga Halanda, niti pokuša da pokvari planove Realu kad je reč o izvesnom dolasku Kilijana Mbapea, ali zato se svakako pažanja usmjerava na neku od zvijezda svjetksog fudbala. Na prvi pogled, čini se da je dolazak Roberta Levandovskog nemoguća misija, ali se računa na ne baš skladne odnose poljskog napadača sa upravom Bajerna i svakojake zahtjeve menadžera Pinija Zahavija maltene svakog ljeta. Više puta je Leva izražavao želju da se oproba u drugačijoj sredini od Minhena, samo je pitanje da li Barsa može da udovolji njegovim abnormalnim zahtjevima za plaću, iznad 20.000.000 eura po sezoni.

Govori se posljednjih dana o Sadiju Maneu, igraju na kartu želje Senegelca da oproba španski fudbal, jer smatra da bi tako bio bliži Zlatnoj lopti. Stidljivo se pominje i Mohamed Salah, koji i dalje nije potpisao novi ugovor sa Liverpulom.

Velika želja Ćavija je da u veznom redu ima fudbalera toliko tehnički nadarenog da bi mogao da bude oslonac ekipe u svim pravcima. Njegov prvi izbor je Bernanrdo Silva, s tim što će biti izuzetno zahtjevno osloboditi Portugalca iz Mančester sitija. Najviše se Katalonci uzdaju u Silvinog agenta, Žorža Mendeša koji je u sjajnim odnosima sa predjsednikom Blaugrane, Đoanom Laportom, pa se nadaju ustupcima. Na tom mjestu u timu trener ima mladog Pedrija, zamišljenog kao budućnost kluba i Frenkija de Jonga, koga baš cijeni, ali sam Nizozemac bi možda želio da promijeni ambijent.


Pjanićeva sudbina

Na kraju, Barselona traži i zadnjeg veznog. Možda ne obavezno za narednu sezonu, jer ima Serhija Busketsa, ali je sam Ćavi rekao da kapiten neće trajati vječno i mora polako da se sprema za trenutak kad će 33-godišnji fudbaler okončati karijeru. Ili biti manje korišten u odnosu na sadašnji period. Lista kandidata za tu poziciju je podugačka, na njoj su: Ruben Neveš iz Vulverhemptona, Valensijin Karlos Soler koji čak dejstvuje malo ofanzivnije, Martin Zubimendi za koga Sosijedad traži čak 60.000.000 eura na ime otkupne klauzule, te Marko Roka koji je po dolasku u Bajern iz Espanjola maltene nestao sa mape... 

A tu je i Miralem Pjanić, pošto mu se završava pozajmica Bešiktašu i Barsa mora da odluči da li će ga zadržati ili prodati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.