DRUGAČIJI ŽIVOT

Bađo: Fudbal me više uopće ne zanima

Legendarni fudbaler danas sa suprugom i troje djece živi na farmi, gdje se bavi fizičkim poslovima

Roberto Bađo. AGENCIJE

A. V.

12.5.2022

Legendarni italijanski fudbaler Roberto Bađo (Baggio) otkrio je da se na izvjestan način razočarao u fudbal poslije rastanka s Fudbalskim savezom Italije, u kojem je obavljao funkciju tehničkog direktora.

- Ne zanima me nikakva fotelja. Program koji sam predstavio još u novembru 2011. godine na 900 stranica, ostao je mrtvo slovo na papiru. Prihvatio sam posljedice. Zapravo, jedva sam čekao da odem. To što sam napustio funkciju vratilo mi je život, kiseonik, davio sam se… sve to me je previše boljelo, bukvalno sam osjećao fizički bol - rekao je Bađo.

Poslije toga imao je nekoliko ponuda da ponovo radi u fudbalu, ali je to izričito odbijao.

- Ljudima je to čudno, pa šta? Zar su oni koji su sretni bez fudbala promašaji? Ja čak i ne gledam utakmice, ne zabavljaju me. Neugodno mi je da sudim o drugima, ali viđam bivše saigrače koji danas govore kao neki učitelji i autoriteti, a sjećam se da nisu umjeli loptu da udare.

Bađo danas sa suprugom i troje djece živi na farmi, gdje se bavi fizičkim poslovima.

- Sječem drva, koristim traktor i ostale sprave… a noću sam toliko umoran da nemam snage ni za šta. Što se tiče sporta kada imam vremena najviše volim da pogledam košarku. Volio sam O’Nila (O'Neal), Kobija (Kobe), a sada i Lebrona (LeBron). Volim i ženski fudbal, žene imaju strast i karakter - dodao je Bađo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.