U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Bajern odredio odštetu za Levandovskog

Do sada su u Minhenu kategorički odbijali da pričaju o rastanku, ali nakon posljednjih Levinih “bisera” počeli su da razmišljaju o njegovom odlasku.

Robert Levandovski. Arhiva

G. Š.

12.5.2022

Dobro obaviješteni njemački "Bild" piše da je čelnicima Bajerna dojadilo da gleda 33-godišnjeg Roberta Levandovskog (Lewandowski) kako se svako malo ljuti. Do sada su u Minhenu kategorički odbijali da pričaju o rastanku, ali nakon posljednjih Levinih “bisera” počeli su da razmišljaju o njegovom odlasku.

Proslava titule

Svi njemački mediji su primijetili da je Levandovski na proslavi titule u restoranu "Roka Rivijera" svo vrijeme bio sa porodicom, dok za saigrače nije odvojio ni minutu. U klubu su takvo ponašanje protumačili kao način da pokaže da mu se ide u Barcelonu. Imao je on takvih izleta i ranije... Bilo je dovoljno samo da se pojavi vijest da Bajern prati Erlinga Halanda (Haaland), prije no što ga je uzeo Mančester siti, pa da Poljak postane teatralan.

Zbog svega toga, u Bajernu su počeli da se pitaju vrijedi li držati Levandovskog protiv njegove volje. S druge strane, sam igrač je nezadovoljan što su na Alijanc arena tako opušteni s pregovorima oko budućnosti. Oliver Kan (Kahn) i Hasan Salihamidžić su tek krajem aprila sjeli za sto s njegovim menadžerom Pinijem Zahavijem i još se nisu ništa dogovorili. Levandovski je rekao da je situacija "komplikovana", Salihamidžić ga je podsjetio da ima bruto platu od 24.000.000 eura, a da Bajern mora da razmišlja i ekonomski i da dijelom i zbog toga ne može da mu dovodi megazvezde za saigrače.

Prema saznanjima "Bilda", Levandovski želi da ide. A u Bajernovim kancelarijama smatraju da bi to čak moglo da bude i dobro. Jeste vrhunski igrač, ali je cijeli tim podređen njemu. Svi igraju za Levu, svaka lopta u napadu ide ka njemu. Kad su Leona Gorecku (Goretzka) pitali da li će se ekipa založiti da Poljak ostane, on je hladnokrvno odgovorio: 

- To nije naš posao. Levi dobro zna šta ima u klubu i u nama, rekao je Nijemac.


Katalonski snovi

"Bild" zato piše da su Bavarci sve bliži odluci da Levandovskog puste da odsanja katalonske snove. Za obeštećenje od 35.000.000 do 40.000.000 evra. Toliko bi Barcelona mogla da plati. S druge strane, Bajern sigurno ne bi mogao da pronađe takvog špica, ali bi teret bio raspodijeljen i na krilne fudbalera. Tu ne oskudjevaju na Alijanc areni.

Ne vole Nijemci kad ih neko ucjenjuje, makar se zvao i Robert Levandovski. Mada ovdje treba reći da je dalek put od premišljanja do realizacije posla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.