REAKCIJA

Konte odgovorio Arteti: Fokusiraj se na svoj tim, nemoj se stalno žaliti

U ovih šest mjeseci otkako sam u Totenhemu, često sam slušao kako se žali, rekao je menadžer Spursa

Antonio Konte. Arhiva

G. Š.

13.5.2022

Imao je menadžer Arsenala Mikel Arteta šta da kaže sudijama poslije poraza od Totenhema, ali imao je i trener Sparsa Antonio Konte (Conte) komentar na komentar kolege sa suprotne strane. Italijanski trener je na konferenciji za novinare nakon utakmice savjetovao mlađeg kolegu da više gleda svoj tim, a manje kritikuje sudijske odluke.

- Arteta je zaista dobar trener, ali tek je počeo sa ovim poslom i treba više da se fokusira na svoj tim, a ne da se stalno žali. U ovih šest mjeseci otkako sam u Totenhemu, često sam slušao kako se žali. Mora da bude smireniji. Ali ako neće da prihvati moj savjet, nije me briga, rekao je Konte.

Prema njegovom mišljenju, Rob Holding je potpuno zasluženo isključen u 33. minutu poslije starta nad Heung-Min Sonom.

- Crveni karton je za mene bio čist i ako hoćemo da se žalimo, imamo priliku poslije svake utakmice da pričamo o sudijama, odlukama i odloženim mečevima. Ukoliko se sjećate, Arsenal je uspio da odloži ovu utakmicu na nevjerovatan način kada je imao samo jednog igrača zaraženog koronavirusom. Nisam zaboravio to jer nas je pomalo razljutilo - podsjetio je Konte.

Potom se osvrnuo i na termine utakmica u predstojećem kolu. Nezadovoljan je time što će Arsenal, Totenhemov rival u borbi za mjesto u Ligi šampiona, ima dan više za odmor od njegovog tima.

- Ako ćemo već da se žalimo, onda mogu da pitam zašto mi već u nedjelju popodne igramo ponovo, dok Arsenal ne igra do ponedjeljka uveče i ima jedan dan više da se odmori, zaključio je Konte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.