PREMIER LIGA

Arteta: Ne mogu dati iskrenu ocjenu meča jer će me onda suspendovati na dugo vremena

Mislim da možete jasno da čitate moj govor tijela - rekao je menadžer Arsenala

Mikel Arteta. Arhiva

G. Š.

13.5.2022

Menadžer Arsenala Mikel Arteta bio nezadovoljan suđenjem u porazu od Totenhema (3:0), u 36. kolu Premier lige, pogotovo crvenim kartonom za Roba Holdinga (drugi žuti u 33. minutu).


Volim da budem iskren

- Ne mogu da vam dam iskrenu ocjenu ovog meča jer će me onda suspendovati na dugo vremena, na šest meseci, rekao je Arteta i dodao:

- Volim da budem iskren, a sada ne mogu to da budem. Ponosan sam na svoje igrače – ova utakmica je gotovo, izgubili smo, prihvatamo to. Gledamo ka Njukaslu, rekao je Arteta, koji nije želio da komentariše isključenje Holdinga, kao i penal za rivala u 22. minutu.

- Ne znam. Odluka je donijeta, utakmica je prošla. Ne mogu da dam svoje mišljenje, bit ću suspendovan. Mislim da možete jasno da čitate moj govor tijela.

Na pitanje kako će podići ekipu, španski stručnjak je odgovorio:

- Već jesam. Ova utakmica je u prošlosti, sada nam je samo Njukasl u glavi. Rekao sam im da sam ponosan na njih i da će biti sve u redu protiv Njukasla - zaključio je menađer Arsenala.


Poredak i raspored

Poslije ovog trijumfa Spursi imaju 65 bodova, jedan manje od Arsenala, koji se nalazi na poziciji koja donosi Ligu prvaka naredne sezone. U preostala dva kola Totenhem dočekuje Barnli (15. maj) i gostuje Noriču (22. maj), dok Arsenal gostuje Njukaslu (16. maj) i dočekuje Everton (22. maj).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.