TUŽNO SJEĆANJE

Šabanadžović za "Avaz": Stadion Grbavica i ulica u Novom Sarajevu moraju dobiti ime po Ivici Osimu

Puno životnih lekcija smo naučili od pokojnog Švabe, poručio je Šabanadžović

Šabanadžović: Očinski se ophodio prema svima nama. Arhiva

Piše: G. Šumar

14.5.2022

Refik Šabanadžović, legendarni fudbaler Željezničara, Crvene zvezde, AEK, Olimpijakosa, ali i reprezentacije bivše Jugoslavije, u razgovoru za "Avaz" istakao je da je pokojnom Ivici Osimu najzaslužniji za sve što je napravio u igračkoj karijeru. A sa Zvezdom je bio i na krovu Evrope...


Puno smo naučili od našeg Švabe

- Otišao je veliki igrač, trener, stručnjak, ali još veći čovjek koji se očinski ophodio prema svima nama - rekao je Šabanadžović i dodao:

- Svi mi - mislim na moju generaciju Želje s početka i sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća - puno smo naučili od njega, ne samo na fudbalskom terenu nego i u svakodnevnom životu.

Ističe da ga za pokojnog Švabu vežu najljepše uspomene.


Izgubili smo velikog čovjeka

Bosna i Hercegovina je izgubila velikog čovjeka i sportskog radnika, naglasio je Šabanadžović, kojeg je legendarni Osim doveo na Grbavicu.

- Iz Želje su me gledali u omladinskoj reprezentaciji i predložili mi da dođem na Grbavicu... Nakon što sam preselio u Sarajevo pokojni Osim se očinski ophodio prema meni, ali i svim ostalim igračima. Puno životnih lekcija smo naučili od njega... Zbog svega što je učinio za Želju, grad Sarajevo, BiH, stadion Grbavica i jedna ulica u Novom Sarajevu trebali bi, da ne kažem morali, nositi ime Ivana Ivice Osima - zaključio je Šabanadžović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.