UZVRAĆEN UDARAC

Guardiola odgovorio nekadašnjim zvijezdama Manchester Uniteda

Isti je karakter i osobnost ekipe kao kad smo izgubili u Madridu, kazao je Guardiola

Pep Guardiola. Print Screen

N. Ć.

13.5.2022

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola, oštro je uzvratio bivšim zvijezdama Manchester Uniteda Patriceu Evri i Dimitru Berbatovu u vezi kritika na račun njega i njegove ekipe.

Poslije neočekivanog ispadanja Građana u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida, nekadašnji francuski reprezentativac Evra ukazao je da Pep ne želi igrače sa jakim karakterom zbog toga što on sam želi biti vođa.

U međuvremenu, Berbatov je tvrdio da Guardiolinim igračima nedostajao fokus i koncentracija na Bernabeu jer su dopustili da im mjesto u finalu izmakne u posljednjim sekundama susreta.

Manchester City je na taj neuspjeh uzvratio na način, tako što je ekipa postigla čak deset golova u svoja posljednja dva ligaška meča i na pragu je nove titule prvaka.



Pokazivanje karaktera

Guardiola je u svom obraćanju kazao:

- Isti je karakter i osobnost ekipe kao kad smo izgubili u Madridu. Igrači kao što su Berbatov i Evra nisu bili tamo. Igrao sam protiv njih i nisam vidio takav karakter kod njih kada smo uništili United u finalu Lige prvaka - kazao je španski stručnjak aludiravši na činjenicu da su obojica bili u ekipi Uniteda koji je pobijedila njegova Barcelona u finalu Lige prvaka 2011. godine na Wembleyju.

Dodao je da svoj karakter pokazuju zadnjih pet godina.

- Nemate karakter jer primite dva gola u jednoj minuti i nakon što propustite šanse za pogodak? I nakon posljednje četiri prvenstvene utakmice zabili smo 19 golova tako da imamo nevjerovatnu osobnost i karakter. Žao mi je, ali u potpunosti se ne slažem s njima. Karakter je ono što smo pokazivali u zadnjih pet godina svaka tri dana i u svim takmičenjima.

Nogomet je emocija

Pep je izjavio da se sve to tiče nogometa i stvari koje se ne mogu kontrolisati.

- Možda Liverpool osvojti sva četiri trofeja, možda osvoji samo jedan ove sezone, ali za njih ne možete reći da nemaju karakter. Oni nisu imali sjajnu sezonu? Čak i kada su izgubili titulu Premier lige za dva boda od nas, da li su tada imali lošu sezonu? Ili nisu imali karakter? Naravno da su imali. To je nogomet. To ne možete da kontrolišete. To je emocija, mnogo stvari. Konstantno smo u završnicama takmičenja, polufinalima, finalima... To je nevjerovatno, jer dođemo do kraja, odigramo mnogo utakmica, prođemo... To je najvažnije - pojasnio je Pep.

Manchester City u nedjelju gostuje West Hamu i u slučaju pobjede doći će na korak od nove titule prvaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.