SELEKTOR SRBIJE

Piksi Stojković Osimu: Šefe hvala ti za sve i uživaj u raju!

Upravo ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja prije svega liku i djelu prema Ivicu Osimu, rekao je Stojković

E. Ć.

Dragan Stojković Piksi

Foto: Screenshot / N1


Jedan od brojnih fudbalskih legendi koji su stigli u Narodno pozorište u Sarajevu na komemoraciju Ivici Osimu je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Biranim riječima je govorio o legendarnom Švabi.

- On je bio jedan veoma inteligentan čovjek, čovjek velikog srca, čovjek koji je ostavio dubok trag u našem fudbalu, u našem sportu. Ja njega ne pamtim kao igrača, ja ne znam njegovu igračku karijeru, ali ako nekome date nadimak “Štraus sa Grbavice” to dovoljno govori o njegovim kvalitetima igračkim - rekao je Stojković, a potom dodao:

- Njegove trenerske kvalitete i uloga selektora je svima poznata. Ostavio je dubok trag u bivšoj zemlji. I to svi znamo da poštujemo i cijenimo. Upravo ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja prije svega liku i djelu prema Ivicu Osimu. On će bar meni ostati zaista u jednoj prelijepoj uspomeni. 

Sjetite se samo slike na Mundijalu protiv Italije kada sam postigao prvi gol protiv Italije – ja sam otrčao prema klupi i zagrlio ga onako iskreno i on mene. Ta slika dovoljno govori o našem odnosu. Pamtit ću ga kao inteligentnog čovjeka koji je uvijek bio spreman za šalu i mislim da su ljudi koji su rođeni na ovim prostorima jedini ti koji su mogli da razumiju ono što Ivica Osim govori.

Na pitanje koja bi bila posljednja poruka koju bi poslao Ivici Osimu da može, Stojković je rekao:

- Šefe hvala ti za sve i uživaj tamo negdje u raju.

NA VRH

Podijeli članak na