ENGLESKA

Klop priznao da je nekoliko puta odbio Bajern

Naslov FA kupa bi nam značio cijeli svijet, rekao je trener Liverpula

Jirgen Klop. AGENCIJE

A. V.

14.5.2022

Trener engleskog prvoligaša Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) izjavio je da je "nekoliko puta" odbio poziv njemačkog prvaka minhenskog Bajerna kako bi ostao na Enfildu.

Pritom je pozvao svoju momčad da "uživa u putovanju" dok je u subotu čeka okršaj s Čelzijem u finalu FA kupa.

Liverpul je u februaru osvojio Liga kup. Dva kola prije kraja sezone u Premijer ligi zaostaje za vodećim Mančester sitijem tri boda, a u finalu Lige prvaka čeka ih okršaj s Real Madridom.

- U koji klub da odem i da bude drugačija situacija? Mogao sam otići u Bajern nekoliko puta, mogao sam osvojiti više naslova u svom životu, prilično sam siguran u to, ali nisam to učinio - odgovorio je Klop novinarima na pitanje o izazovima s kojima se suočava.

- Imao sam ugovor ovdje... i to je sasvim u redu. Svijet nije pun pobjednika, svijet je pun osoba koje pokušavaju, nadam se. I ja pokušavam i ponekad pobijedim s nekim drugim ljudima. Zadovoljan sam s tim - dodao je.

Liverpul će pokušati osvojiti FA kup prvi put nakon 2006. godine, a u zadnjem finalu prije deset godina je izgubio od Čelzija.

- To bi nam značilo cijeli svijet, to je istina - rekao je Klop, koji je prošlog mjeseca potpisao novi ugovor koji će ga zadržati u klubu do 2026. godine.

Nijemac je dodao da su očajnički željni uspjeha u FA kupu, ali da će uživati u izvanrednoj sezoni čak i ako izgube.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.