ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić o Osimu: Zbogom legendo i hvala ti na svemu

Ivicu nećemo samo pamtiti kao sportsku legendu i veličinu, već kao dobrog čovjeka koji je dao doprinos za zemlju u najtežim trenucima, rekao je Komšić

Željko Komšić na komemoraciji Ivici Osimu. Avaz

Piše: Z. K.

14.5.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obratio se na komemoraciji legendarnom Ivici Osimu. Istakao je da je BiH izgubila mnogo, jer se rijetko može ponoviti sportska legenda kao što je bio Osim.

- Ivicu nećemo samo pamtiti kao sportsku legendu i veličinu, već kao dobrog čovjeka koji je dao doprinos za zemlju u najtežim trenucima. Svoj grad nikada nije zaboravio, a što je možda najvažnije nikada nije ni izdao. Mi tu činjenicu u sjećanju na njega ne smijemo zaboraviti. 

Ono što je stekao tokom dugogodišnje karijere svojim radom, karakterom i sposobnošću u čitavom svijetu govori kakav je čovjek bio. Imao sam čast upoznati ga i uvjeriti se kakav je čovjek bio, ali i kakav je trag dao bh. nogometu i Bosni i Hercegovini kao domovini. Hvala mu na svemu što je učinio za nas. 

Švabo, ostat će u lijepom sjećanju svih ljudi u BiH, a posebno navijača Željezničara. Zbogom legendo i hvala ti na svemu! Neka ti je vječna slava i laka ova teška bosanska zemlja - poručio je Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.