NJEMAČKA

Okončana sezona u Bundesligi: Štutgart se spasio, Herta će igrati doigravanje za opstanak

Dramatična završnica

Slavlje na Mercedes Benz Areni. TWITTER

Piše: A. V.

14.5.2022

Danas su u Bundesligi odigrani susreti posljednjeg 34. kola.

Bajern Minhen je već ranije obezbijedio 32. titulu prvaka, a danas su riješene ostale dileme o učesnicima evropskih takmičenja i putniku u doigravanje za opstanak.

Uz Bajern i Borusiju Dortmund, u Ligi prvaka će sljedeće sezone igrati Bajer Leverkuzen i Lajpcig. Union Berlin i Frajburg idu u Evropsku ligu, a Keln u Konferencijsku ligu.

Ispali su Grojter Firt i Arminija Bilefeld, dok će doigravanje za opstanak igrati Herta, koja je u posljednjem meču poražena na gostovanju kod Borusije Dortmund s 2:1.

Štutgart se spasio u 92. minuti, kada je stigao do neophodne pobjede protiv Kelna (2:1). Junak Štutgarta bio je Vataru Endo (Wataru). Prethodno je za 1:1 u 59. minuti pogodio Entoni Modeste (Anthony), anuliravši gol Saše Kalajdžića iz 12. minute.

Herta je imala vodstvo na poluvremenu protiv Borusije zahvaljujući golu Ishaka Belfodila s penala iz 18. minute, ali je Borusija u nastavku preokrenula rezultat preko Erlinga Halanda (Haaland - 68. p) i Jusufe Mukoka (Youssoufa Moukoko - 84.).

Rezultati 34. kola: Arminija Bilefeld - Lajpcig 1:1, Augzburg - Grojter Firt 1:1, Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 5:1, Bajer Leverkuzen - Frajburg 5:1, Borusija Dortmund - Herta 2:1, Majnc - Ajntraht Frankfurt 2:2, Štutgart - Keln 2:1‚ Union Berlin - Bohum 3:2, Volfsburg - Bajern Minhen 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.