KAO DA SU NA FRONTU BILI

Napadač FK Sarajevo Hamza Čataković iz Širokog ide na KCUS: Pogođen u glavu

Čataković osjeća vrtoglavicu, a tokom povratka u Sarajevo je i povraćao

Trenutak kada navijači napadaju igrače Sarajeva. Avaz

Piše: Goran Šumar

14.5.2022

Napadač FK Sarajevo Hamza Čataković, koji je pogođen tvrdim predmetom na Pecari, po povratku bordo tima iz Širokog Brijega bit će opserviran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

- Amer Dupovac je bolje, ali Čataković će po dolasku u Sarajevo biti opserviran na KCUS-u - saznajemo u FK Sarajevo.

Čataković osjeća vrtoglavicu, a tokom povratka u Sarajevo je i povraćao.

- Hamza je bio u Hitnoj pomoći, odnosno Domu zdravlja Široki Brijeg, odakle su ga uputili na daljnu opservaciju - rečeno je za "Avaz". 


Utakmica na Pecari nije trebala ni početi

Klub s Koševa nije mogao nastaviti utakmicu sa devet igrača – prethodno izvršeno pet izmjena, jer je prekid na Pecari izazvala spoljna sila. Nije se igrač povrijedio u duelu, nego je pogođen sa tribina.

- Ključna stvar je da utakmica nije mogla biti nastavljena zbog toga što su dva igrača Sarajeva, Hamza Čataković i Amer Dupovac, potražila lječničku pomoć koje nije bilo na stadionu. To je zahtjevalo trenutno stanje njihovih povreda, saznajemo od našeg izvora iz FK Sarajevo.

Utakmica se može nastaviti sa devet igrača ako se oni povrijede u igri, ali kako ćemo nastaviti utakmicu ako ti publika povrijedi igrače.


- Kakva je to poruka, šta to znači - pitaju se u FK Sarajevo.

Krajnje je vrijeme da se stane u kraj divljanju navijača na bh. stadionima, a ovakvi i slični incidenti se ponavljaju na Pecari. Podsjetimo, zbog ulaska navijača na teren Velež je rigorozno kažnjen (Borac 0:3), iako niko nije bio povrijeđen. Slično je bilo i kada su navijači Borca utrčali na teren protiv Željezničara, tako da bi utakmicu u Širokom Brijegu trebalo registrovati 0:3. A klub s Pecare konačno treba biti kažnjen adekvatno.



Doktor Hitne pomoći nije bio prisutan na stadionu Pecara, a prema pravilima i propozicijama NSBiH, dužnost organizatora utakmice (NK Široki Brijeg) je da osigura doktora Hitne pomoći tokom cijele utakmice.

Inače, delegat utakmice Željko Soko nije smio dati dozvolu za početak utakmice bez doktora Hitne pomoći.

Nije potpisan zapisnik utakmice

Kako saznajemo, službeni predstavnik FK Sarajevo Mustafa Beridan nije potpisao zapisnik prekinute utakmice na Pecari, jer je on bio napisan tendenciozno.

Delegat meča Soko uopšte nije napisao da tokom meča nije bilo doktora Hitne pomoći, jer je to direktno njegova odgovornost. Ipak, to može napisati i u dopunskom izvještaju...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.