ENGLESKA

Klop: Mi smo čudovišta psihologije

Trener Liverpula hvalio svoje igrače nakon osvajanja FA kupa

Klop sa peharom FA kup. AFP

A. V.

15.5.2022

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je poslije osvajanja FA kupa pohvalio svoje igrače, ali i igrače rivala Čelzija.

"Redsi" su na Vembliju, baš kao i u finalu Liga kupa, savladali ekipu iz Londona poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 6:5).

- To je jednostavno nevjerovatno. Bila je to izvanredna i vrlo intenzivna utakmica. I oni su zaslužili pobjedu, kao i u finalu Liga kupa, eto koliko je mala razlika između timova - rekao je Klop i nastavio:

- Mnogo sam ponosan na momke, koliko su truda uložili, kako su uspjeli da se pregrupišu poslije ranih izmena. Mislim da je Van Dajk (Van Dijk) dobro, ali je povrijedio mišić. Sve te stvari, propuštene prilike, šanse Čelzija, stvarno sjajni trenuci za nas.

Njemački trener je naglasio da saosjeća sa Čelzijem.

- Morao sam da se nerviram kod izvođenja jedanaesteraca. Vrlo se saosjećam sa Čelzijem, drugi put odigraš 120 minuta, ali na kraju ne dobiješ ništa. Ali izuzetno sam sretan zbog nas. Mi smo čudovišta psihologije, ali "Plavci" su bili ista čudovišta. Sve je odlučio samo jedan penal. Čelzi je pokazao izvanrednu igru, ali samo je jedan pobjednik. Danas smo to bili mi - istakao je Klop.

Liverpul 28. maja u finalu Lige prvaka očekuje duel sa Real Madridom, dok dva kola pre kraja prvenstva Engleske ima tri boda manje od Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.