HRVATSKA

Senijad Ibričić izjavom podigao Split na noge: Možda Džeko pojača Hajduk

Džeko i ja smo povezani i familijarno. On je kum mom sinu, ja njegovoj kćeri. To je nešto posebno, rekao je Senijad

M. K.

Ibričić govorio o Džeki i Hajduku

Foto: siol.net


Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić govorio je za hrvatske medije dan nakon što se oprostio od profesionalnog fudbala.

U jednom trenutku je spomenuo i Edina Džeku, inače svog velikog prijatelja, a svojom izjavom vjerovatno je digao i cijeli Split na noge.

– Upoznali smo se u mladoj reprezentaciji, tu smo odigrali par utakmica. Bilo je još dobrih igrača u generaciji, Ibišević, Salihović. Dosta nas je prešlo u A reprezentaciju. Nastavili smo se družiti i kako smo imali slične početke, nas dvojica smo se našli. Slični smo karakteri. Više od deset godina smo dobri prijatelji. Kad završiš karijeru ostaju ti samo sjećanja i ljudi, prijateljstva. Sretan sam što sam preko nogometa upoznavao takve ljude. Džeko i ja smo povezani i familijarno. On je kum mom sinu, ja njegovoj kćeri. To je nešto posebno, kaže Ibričić, a prenosi Index.hr.

Uslijedilo je pitanje o povezivanju Džeke i Hajduka u medijima.

– On je isto vidio kakav je to klub, sve mu se svidjelo pa je normalno da je bila takva priča. U dosta navrata dok sam igrao u Splitu dolazio je na utakmice. Poslije smo išli i na ljetovanja. Ništa nije nemoguće, evo vidite da dolaze momci poput Kalinića i Livaje. Teško je sad očekivati Džeku ili Ivana Perišića koji su još na vrhunskom nivou, ali daj Bože da ih sve jednom vidimo u dresu Hajduka. Što se mog kuma tiče, mislim da ta šansa postoji, rekao je Senijad.

Više o temi Senijad Ibričić

ZA ZMAJEVE ODRADIO 43 MEČA
Gol na oproštaju: Senijad Ibričić okončao karijeru
NA VRH

Podijeli članak na