DEBAKL ARSENALA

Džaka prozivao saigrače, Nevile i Karager ga spustili na zemlju

I on sam je znao biti sramotno loš, rekao je Nevil nakon komentara Šake

Šaka okrivio igrače za poraz. AFP

M. K.

17.5.2022

Nakon debakla Arsenala protiv Njukasla (3:0) u utakmici koja je Topnicima bila izuzetno važna zbog borbe za izlazak u Ligu prvaka, koja je sad veoma upitna, veznjak Arsenala Šaka (Xhaka) javno je kritikovao svoje saigrače.

- Teško je pronaći prave riječi. Od prve do posljednje minute izgledali smo kao da ne zaslužujemo biti na travnjaku. Ne mogu objasniti zašto. Nismo igrali prema planu, nismo slušali trenera. Užasno smo odigrali. Ovakvom igrom ne zaslužujemo Ligu prvaka, a ni Evropa ligu, rekao je Šaka.

- Ne znam zašto ne radimo ono što trener od nas traži. Ako nisi spreman za utakmicu, ostani kod kuće. Bez obzira na svoje godine. Ako si nervozan, ostani na klupi ili doma. Treba imati m**a za izaći ovdje i igrati. Ovo je bila jedna od naših najvažnijih utakmica. Ispričavam se navijačima, dodao je.

Međutim ubrzo je uslijedio odgovor i to od bivših zvijezda engleskog fudbala Gerija Nevila (Gary Neville) i Džejmija Karagera (Jamie Carragher), koji danas rade kao komentatori.

- Ima svako pravo napasti igrače u svlačionici. Samo se nadam da nije kritikovao mlade igrače. On sam je znao biti sramotno loš, rekao je Nevil, a Karagher se nadovezao:

- Lako je biti jak na riječima tokom intervjua, treba to biti i na terenu. Prozvao je neke mlade igrače i neke nedovoljno spremne. Meni se sviđa kad je neko iskren i izravan, ali lako je to. I on je bio dio tima, svi su bili uključeni u ovu utakmicu, smatra legenda Liverpula.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.