BAJERN MINHEN

Salihamidžić besplatno dovodi najskuplje pojačanja Barcelone u historiji

Tokom zime se očekivalo da će Dembele otići iz Barcelone, postojale su i neke ponude za transferom, ali i za novim ugovorom na Kamp Nou, ali je francuski fudbaler sve to uredno odbio

Hasan Salihamidžić. Arhiva

G. Š.

17.5.2022

Minhenski Bajern našeg Hasana Salihamidžića ovoga ljeta planira dovesti Usmana Dembelea (Ousmane), koji je bio jedan od fudbalera čije se ime najčešće spominjalo tokom zimskog prijelaznog roka. Ovaj 25-godišnji Francuz opet se pojavljuje u naslovima tekstova sportskih portala, kao jedno od najzanimljivijih imena na budućem ljetnom 'merkatu'.


Igračka križaljka

Tokom zime se očekivalo da će Dembele otići iz Barcelone, postojale su i neke ponude za transferom, ali i za novim ugovorom na Kamp Nou, ali je francuski fudbaler sve to uredno odbio. Sada mu istječe ugovor i ovog ljeta može otići gdje god želi kao slobodan igrač.

Prije nekoliko dana se pojavila prva informacija da bi njegov novi klub mogao biti Bajern, a danas "L'Equipe" ima veliku priču o tom potencijalnom transferu. Bavarci nisu bili konkurentni u utrci za Erlinga Halanda (Haaland), Robert Levandovski (Lewandowski) bi mogao otići u Barcelonu, a oni bi svoje napadačko pojačanje mogli naći upravo na Kamp Nou.


Povratak u Bundesligu

Ako bi se priključio Bajernu, Dembeleu bi to bio povratak u Bundesligu u kojoj je igrao u sezoni 2016/17 i u njoj stekao renome. Borusija Dortmund ga je u ljeto 2016. dovela iz Rena za 35 miliona eura, a samo godinu dana kasnije ga prodala Barceloni za 140 miliona eura. 

To je i dalje najskuplji ulazni transfer u historiji katalonskog kluba, a sada je vrlo izvjesno da na njegovom odlasku Barcelona neće zaraditi nijedan euro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.