BAJERN MINHEN

Salihamidžić besplatno dovodi najskuplje pojačanja Barcelone u historiji

Tokom zime se očekivalo da će Dembele otići iz Barcelone, postojale su i neke ponude za transferom, ali i za novim ugovorom na Kamp Nou, ali je francuski fudbaler sve to uredno odbio

G. Š.

Hasan Salihamidžić

Foto: Arhiva


Minhenski Bajern našeg Hasana Salihamidžića ovoga ljeta planira dovesti Usmana Dembelea (Ousmane), koji je bio jedan od fudbalera čije se ime najčešće spominjalo tokom zimskog prijelaznog roka. Ovaj 25-godišnji Francuz opet se pojavljuje u naslovima tekstova sportskih portala, kao jedno od najzanimljivijih imena na budućem ljetnom 'merkatu'.

Igračka križaljka

Tokom zime se očekivalo da će Dembele otići iz Barcelone, postojale su i neke ponude za transferom, ali i za novim ugovorom na Kamp Nou, ali je francuski fudbaler sve to uredno odbio. Sada mu istječe ugovor i ovog ljeta može otići gdje god želi kao slobodan igrač.

Prije nekoliko dana se pojavila prva informacija da bi njegov novi klub mogao biti Bajern, a danas "L'Equipe" ima veliku priču o tom potencijalnom transferu. Bavarci nisu bili konkurentni u utrci za Erlinga Halanda (Haaland), Robert Levandovski (Lewandowski) bi mogao otići u Barcelonu, a oni bi svoje napadačko pojačanje mogli naći upravo na Kamp Nou.

Povratak u Bundesligu

Ako bi se priključio Bajernu, Dembeleu bi to bio povratak u Bundesligu u kojoj je igrao u sezoni 2016/17 i u njoj stekao renome. Borusija Dortmund ga je u ljeto 2016. dovela iz Rena za 35 miliona eura, a samo godinu dana kasnije ga prodala Barceloni za 140 miliona eura. 

To je i dalje najskuplji ulazni transfer u historiji katalonskog kluba, a sada je vrlo izvjesno da na njegovom odlasku Barcelona neće zaraditi nijedan euro.

NA VRH

Podijeli članak na