KAPITEN BH. REPREZENTACIJE

Džeko za bugarske medije: Mislim da je Petev jedan od najboljih selektora koje smo imali

Od prvih dana ovdje pokazao se kao veliki profesionalac. Tokom utakmica pokazao je da ima svoje ideje, kazao je Džeko

Džeko: Nije tačno što neki govore o njemu. Screenshot / Kod Sport

E. Ć.

17.5.2022

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko govorio je za bugarske medije o selektoru našeg nacionalnog tima, Bugarinu Ivajlu Petevu (Ivaylo).

Džeko je rekao kako tandem "Džeko-Petev" funkcioniše dobro.

- Nije tačno što neki govore o njemu. Mislim da nismo dobro prošli u posljednjim kvalifikacijama u samo jednoj utakmici. Ipak, mislim da je generalno ovaj kvalifikacioni ciklus bio dobar, jer u timu ima dosta mladih igrača. Petev je novi trener, koji je morao da uvede i nametne svoje taktičke stavove - rekao je Džeko i rekao kako vjeruje da bh. reprezentacija biti potpuno spremna za iduće utakmice.

Džeko je istakao kako mu je žao što Petev nije dobro dočekan, rekavši da mnogo naših ljudi gledaju na druge osobe na osnovu onoga što im je neko rekao.

Od prvih dana ovdje pokazao se kao veliki profesionalac. Tokom utakmica pokazao je da ima svoje ideje. I generalno, mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. I dalje žalim zbog te utakmice sa Finskom, jer je ovaj tim zaslužio mnogo više od onoga što je na kraju postigao - poručio je Džeko.

Kazao je i da je Petev iskren, te da stariji igrači zajedno sa njim pokušavaju pomoći mladim fudbalerima i da je to jedini put do cilja. Edin se prisjetio i Mundijala u Brazilu 2014. godine, jedinom velikom takmičenju na kojem je BiH učestvovala. 

- Bili smo ponosni što smo tamo. Svjetsko prvenstvo smo igrali na mitskoj "Marakani", jednom od najpoznatijih stadiona. I to ne protiv bilo koga, već protiv Argentine sa Mesijem, koji je jedan od najboljih igrača na svijetu - rekao je Džeko, između ostalog i naveo kako se nada da će Petev odvesti BiH na još neko veliko takmičenje, prenosi N1.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.