REBEKA NAPUSTILA SUĐENJE

U sudskom ratu njihovih supruga sukobili se i nogometaši: "Runi priča gluposti"

Nije mi bilo ugodno razgovarati sa saigračem o njegovoj ženi

A. K.

18.5.2022

Bračni par Vardi. AGENCIJE

Rebeka Vardi (Rebekah Vardy) dramatično je napustila suđenje nakon što je njen suprug, nogometaš Džejmi Vardi (Jamie Vardy), optužio bračni par Runi (Rooney) da "pričaju gluposti" o njima. Njen pravni tim je nekoliko trenutaka kasnije rekao sucu da je otišla jer se nije dobro osjećala.

Bivši nogometaš Vejn Runi (Wayne Rooney) ispričao je sudu o nezgodnom razgovoru u kojem je zamolio Vardija da razgovara sa svojom suprugom, s obzirom na to da je njeno ponašanje potencijalno omelo reprezentaciju Engleske za vrijeme Evropskog nogometnog prvenstva 2016.


Neugodan razgovor

Napadač Leicester Cityja, Vardi, rekao je da su menadžer Roj (Roy) Hodgson i njegov zamjenik Geri Nevil (Gary Neville) izrazili zabrinutost u kampu međunarodne momčadi zbog kolumne njegove supruge za The Sun.

Runi je na sudu rekao da je oko Rebekine kolumne u The Sunu bilo puno negativnosti te je zato morao zamoliti Vardija da zamoli svoju suprugu da se smiri.


Bračni par Runi. Agencije

- Sjećam se razgovora koji sam vodio sa Džejmijem. Nije mi bilo ugodno razgovarati sa saigračem o njegovoj ženi - govori bivši nogometaš, dodajući kako su ga zamolili da razgovara s Vardijem te da je samo slijedio upute.


Nepisano pravilo

Naglasio je kako je time prekršeno nepisano pravilo među igračima da nema nikakvog publiciteta za vrijeme velikih turnira.

Dva sata kasnije, Vardi je dao izjavu preko PR agenta svoje supruge rekavši da Runi priča gluposti.

- Sigurno je zbunjen jer nikada nije razgovarao sa mnom o tome - iznosi nogometaš.

Runi je svjedočio tokom suđenja za klevetu koje je pokrenula njegova supruga, Kolen Runi (Coleen Rooney), optuživši Rebeku za curenje lažnih informacija. Bivši nogometaš je rekao da je curenje informacija bilo vrlo traumatično za njegovu suprugu zato što nije znala tko stoji iza izdaje te kome na kraju može vjerovati.

Dodaje da mu supruga nije rekla za njezinu isplaniranu operaciju kojom je htjela uhvatiti krivca za podmetanje lažnih priča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.