OBJAVLJEN VIDEOSNIMAK

Brutalna tučnjava pred utakmicu finala Evropske lige u Sevilji, gađali se stolovima

Jedan Rendžersov navijač izvukao je deblji kraj i ležao je na podu poslije još jedne tučnjave, pomaknuo se tek kad mu je pružena pomoć

Masovna tučnjava. PRINTSCREEN

A. O.

19.5.2022

U oči početka velikog finala Evropske lige Navijači Rendžersa (Rangersa) i Ajntrahta (Eintrachta) učestvovali su u sukobu koji se dogodio na ulicama Sevilje (Seville). 

Strasti su ključale na vruć dan u španskom gradu, koju ni potoci piva nisu uspjeli ugasiti. Naprotiv, proključale su i nekoliko sati prije utakmice kulminirale brutalnom tučnjavom u kojoj su letjele stolice.

Letjeli su i stolovi, koje su zaraćeni navijači koristili kao artiljeriju. Susreli su se na sredini ulice i potukli, poslije čega se velika skupina Ajntrahtov navijač povukla uz cestu.

Jedan Rendžersov navijač izvukao je deblji kraj i ležao je na podu poslije još jedne tučnjave, pomaknuo se tek kad mu je pružena pomoć. Na drugom snimku vide se scene krvi na podu obližnjeg bara.

Tučnjava se dogodila dan nakon sukoba u gradu poslije kojih su uhapšenim petorica Nijemaca. Oni su ispucavali rakete prema navijačima Rendžersa i sve je morala smirivati specijalna policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.