SVJETSKO PRVENSTVO

Žilberto Silva: U Sarajevu sam se ponovo vratio u mladost

Nakon nekoliko godina bio sam u prilici, zajedno sa kolegom Frukom Hadžibegićem, da igram utakmicu sa mladim ljudima, rekao je Brazilac

Hadžibegić je Silvu odveo i na ćevape. Avaz

Piše: G. Š.

19.5.2022

"FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola" je na svom petom globalnom putovanju, tokom kojeg širi pravu magiju u 51 fudbalskoj zemlji, boravio dva dana u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Ujedno, naša domovina bila je prva evropska destinacija na ovogodišnjoj svjetskoj turneji originalnog "FIFA World Cup" trofeja.

Ambasadori "FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola", Brazilac Žilberto Silva (Guilberto) i Faruk Hadžibegić, na opšte oduševljenje su u Coca-Cola korneru, drugog dana posjete odigrali utakmicu sa timovima Sportskih igara mladih i podijelili pravu magiju fudbala sa fanovima u Bosni i Hercegovini. Podijeljeno je svih 1.500 karata za fotografisanje sa "FIFA World Cup" trofejom, kroz aktivnosti u Coca-Cola korneru.

- Nakon nekoliko godina bio sam u prilici, zajedno sa kolegom Frukom Hadžibegićem, da igram utakmicu sa mladim ljudima. I vratio sam se u mladost, ponovo sam igrao fudbal. Ovo je oživjelo vrijeme kad sam bio dječak. Fudbal jeste prava magija, i hvala vam na ovoj prilici da ponovo zaigram fudbal. Putovao sam po cijelom svijetu i znam kako može da utiče i kakvu promjenu donosi trofej, rekao je opraštajući se sa Sarajevom Žilberto Silva.

Hadžibegić i Silva su se dva drana družili u Sarajevu - Avaz
Podijeljeno je svih 1.500 karata za fotografisanje sa "FIFA World Cup" trofejom - Avaz
Poklon za gradonačelnicu Benjamina Karić - Avaz
Fudbal je prava magija - Avaz
Silva: Ovo je oživjelo vrijeme kad sam bio dječak - Avaz
+1
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.