BAJERN MINHEN

Rumenige: Robert nije starleta željna pažnje

Bajern nije i nikada neće postati razvojni klub. Mi smo i dalje velika sila, rekao je Kan

Rumenige i Salihamidžić. Arhiva

G. Š.

21.5.2022

Izvršni direktor Bajerna Oliver Kan (Kahn), na pitanje koje bi to obeštećenje zadovoljilo njemačkog šampiona za Roberta Levandovskog (Lewandowski), danas je odgovorio:

- Ovdje se ne radi o cijeni. Robert ima ugovor do 2023. i ispunit će ga do kraja, kategoričan je Kan.


Velika sila

Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić je nedavno izjavio kako je Bajern predstavio Levi ponudu za novi ugovor, a sam igrač tvrdi da do toga nije došlo. Na to je Kan poručio:

- Ponuda je predočena njegovom agentu. Da nije, ne bismo o tome govorili javno.

Govoreći na temu finansija i koliko je teško zadržati najbolje igrače prvi čovjek bavarskog velikana kazao je kako se posljedice pandemije koronavirusa i dalje osjećaju. Podsjetio da je Bajern ostao skoro bez 200.000.000 eura planiranog profita i podvukao da svi klubovi imaju iste probleme, ali da neki manje, a neki više vode računa o tome da posluju odgovorno.  Na pitanje da li bi ta "odgovornost" mogla od Bajerna da napravi razvojni klub, Kan je bio izričit:

- Za mene je sportski rezultat prioritet. Ali bez ugrožavanja ekonomske stabilnosti. U budućnosti će biti važno procijeniti koje rizike klub može da preuzme kako ne bi zaostajao za drugim vrhunskim timovima. Čujem kako neki ljudi sada govore: Imat ćemo šansu protiv Bajerna. Mogu samo da im poručim da ćemo razgovarati o svemu na kraju iduće sezone. Bajern nije i nikada neće postati razvojni klub. Mi smo i dalje velika sila. Mnogo je igrača koji umiru od želje da zaigraju kod nas. Razvojni klubovi su primorani da prodaju svoje najbolje igrače. Mi to ne radimo - istakao je Kan.


Vrhunski profesionalac

Na vruću temu "Robert Levandovski" nadovezao se i Kanov prethodnik Karl Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge). On ne sumnja da će Poljak i u narednoj sezoni nositi dres Bajerna.

- Iz mog iskustva s njim mogu da kažem da se radi o vrhunskom profesionalcu. Robert nije starleta željna pažnje. Davat će golove za nas i naredne sezone. Nadam se da će biti na istom nivou - rekao je Rumenige.

Čini se da je pravo vrijeme da se i Leva oglasi poslije svega...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.