PREMIJER LIGA BIH

Rezervista donio pobjedu Zrinjskom u finišu meča

Dugo su Trebinjci odolijevali napadima Mostaraca, Dušan Puletić je činio čuda na golu gostiju, ali kapitulirao je tri minute prije kraja, kad ga je matirao Karlo Kamenar

Gol odluke je postignut u finišu meča. Zrinjski

FENA

21.5.2022

Zrinjski je uz dosta muke u prvom meču 32. kola m:tel Premijer lige BiH večeras Pod Bijelim brijegom savladao Leotar sa 1:0. Dugo su Trebinjci odolijevali napadima Mostaraca, Dušan Puletić je činio čuda na golu gostiju, ali kapitulirao je tri minute prije kraja, kad ga je matirao Karlo Kamenar.


Veliki pritisak

Prvu priliku na meču imao je Niko Janković, kad je u 8. minuti šutirao pored gola, a od sredine prvog dijela krenuo je veliki pritisak Zrinjskog. Ivan Jukić je bio u šansi u 26. minuti, ali je Puletić odbranio, da bi isto učinio i minut poslije kad je zaustavio Jankovića u šansi.

Potom je odbranio i šut Nemanje Bilbije, a u 36. minuti je sjajnu priliku imao Ivan Bašić. Njegov šut završio je iznad prečke. Šest minuta prije odlaska na odmor Bilbija je prijetio i iz slobodnjaka, ali Puletić se opet ispriječio fantastičnom paradom.

Prvu šansu u nastavku imao je rezervista Mario Tičinović, koji je u 54. minuti lobovao Puletića, ali lopta je odsjela na prečki. Dvije minute poslije je golman Leotara zaustavio šut Šipovca, a kazna za promašaje Plemića mogla je stići u 77. minuti.

Tada je Marko Perišić iz slobodnjaka pogodio prečku gola domaćih!

Pitanje pobjednika riješeno je u 87. minuti kada mrežu Leotara trese Karlo Kamenar, koji je priliku dobio s klupe u drugom poluvremenu.



Zrinjski – Leotar 1:0

Strijelac: Kamenar (87. minuta).

Zrinjski: Soldo, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Memija, Bašić, Savić, Janković, Malekinušić, Jukić, Bilbija.

Leotar: Puletić, Milić, Čubrilo, Mićunović, Čolić, Paranos, Spaić, Đurić, Perišić, Sekulović i Santrač.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Subota - MOSTAR: Zrinjski – Leotar 1:0.

Nedjelja - BIJELJINA: Radnik – Rudar Prijedor (sudija: Josip Marjanović 16.30 sati), TUZLA: Tuzla City – Posušje (Haris Kaljanac - 16.30), SARAJEVO: Sarajevo – Sloboda (Luka Bilbija - 16.30), BANJA LUKA: Borac – Velež (Irfan Peljto - 16.30), SARAJEVO: Željezničar – Široki Brijeg (Miloš Gigović - 16.30).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.