PREMIJER LIGA BIH

Danas je na programu pet utakmica 32. kola: Može li Rudar Prijedor do luke spasa

Prijedorčanima su ostale samo matematičke šanse za opstanak u ligi

Rudar danas gostuje u Bijeljini. Arhiva

Piše: G. Š.

22.5.2022

Danas je na programu pet utakmica pretposljednjeg, 32. kola m:tel Premijer lige BiH koje počinju u 16.30 sati. Borac će odmjeriti snage sa Veležom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a u Bijeljini nas očekuje duel ekipa sa samog dna tabele, Radnika i Rudar Prijedora. 


Borba za opstanak

Radnik će i zvanično sljedeće sezone nastupati u drugom rangu takmičenja, dok su Rudaru iz Prijedora ostale samo matematičke šanse za opstanak u ligi.

Sarajevo i Sloboda na prvu igraju rezultatski nebitan meč, međutim gosti će sigurno imati veći motiv s obzirom da nisu definitivno potvrdili opstanak. Sloboda ima šest bodova prednosti u odnosu na pretposljednji Rudar Prijedor, a ukoliko nekim čudom Rudar se bodovno izjednači sa Slobodom na kraju sezone, onda će odlučivat gol razlika. Sloboda trenutno ima gol razliku minus osam, a Rudar Prijedor minus 15.

Tuzla City na Tušnju dočekuje Posušje i ima priliku pobjedom potvrditi mjesto viceprvaka m:tel Premijer lige BiH. Da zadatak neće biti lagan, pokazuje podatak da je Posušje u 12 utakmica druge polusezone izgubilo samo tri puta, a također, trenutno se nalazi pet bodova iznad zone ispadanja.

Na Grbavici Željezničar dočekuje Široki Brijeg...


Četiri utakmice na TV ekranima

Raspored 32. kola - subota Zrinjski - Leotar 1:0. Nedjelja: Radnik – Rudar Prijedor, Tuzla City – Posušje (Moja TV), Sarajevo – Sloboda (Moja TV), Borac – Velež (Arena Sport), Željezničar – Široki Brijeg (Arena Sport).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.