SERIJA A

Krunić na korak do titule: Džeko i društvo čekaju kiks Milana

"Rosoneri" su prvi sa 83 boda, dok drugoplasirani Inter zaostaje dva boda

Džeko i Krunić: Nedjelja je dan "D". Arhiva

Piše: G. Š.

22.5.2022

Kompletna sezona u italijanskoj Seriji A, koja završava večeras, stala je u 90 i kusur minuta, bar kada je u pitanju borba za titulu. U igri za Skudeto ostala su još dva milanska kluba – Milan našeg Radeta Krunića (28) i Inter našeg Edina Džeke (36). "Rosoneri" su prvi sa 83 boda, dok drugoplasirani Inter zaostaje dva boda.


Milanu treba samo bod za titulu

Milan večeras od 18 sati gostuje Sasuolu i potreban mu je samo bod da osvoji titulu šampiona Italije. Krunić je u posljednje vrijeme igrao standardno, a "Gazzetta" najavljuje da će naš reprezentativac i večeras biti starter. Naš reprezentativac iz Milana ove sezone je odigrao 34 klupske utakmice u svim takmičenjima.

Inače, Milan je ove sezone na svom terenu neočekivano poražen od Sasuola sa 1:3, te Krunić i društvo svakako imaju razloga za oprez.

Trener domaćih za duel protiv Milana ne može računati na Obianga, dok će gostima nedostajati Kjaer.

U isto vrijeme (18 sati) Inter na svom terenu dočekuje Sampdoriju. Džeko će prema najavama italijanskih medija utakmicu početi na klupi za rezervne igrače.


Inter izraziti favorit

Zanimljivo je da je Inter u zadnja tri kola osvojio maksimalnih devet bodova, a Sampdorija šest bodova. Prvi ovosezonski međusobni meč odigran u Đenovi završio je 2:2. Inter je u toj utakmici dva puta imao prednost, ali Sampdorija je na kraju osvojila bod.

Interu će u večerašnjem duelu nedostajati samo Gagliardini, a Sampdorija u Milano stiže bez Colleya i Gabbiadinija.

Kladionica Mozart na pobjedu Milana u Sasuolu daje kvotu 1.43. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.