RASPLET U SERIJI A

Inzagi sezonu već smatra uspješnom, Pioli: Igrači su mirni, ali u njima ključaju emocije

Korea ima mnogo kvaliteta. Nažalost, imao je dvije velike povrede koje su ga usporile. Svih pet napadača radi dobro, rekao je Inzagi

Pioli i Inzagi su puni međusobnog poštovanja. TWITTER

M. K.

22.5.2022

Trener Intera, Simone Inzagi (Inzaghi), na press konferenciji uoči današnjeg duela protiv Sampdorije u posljednjem kolu Serije A , koje će odlučiti prvaka Italije, govorio je o sezoni iza sebe, a dotakao se i Edina Džeke.

- Mogu reći što mislim: ekipa je imala sjajnu godinu. Jako sam sretan, normalno je da bi bilo izvanredno da osvojimo naslov, ali znamo da smo navijačima, koji su to zaslužili, dali veliko zadovoljstvo. Mislim da nas ovi navijači nikada nisu napustili, uvijek su nas vukli, a naježim se kada se sjetimo utakmica Superkupa i Kupa, pred 40.000 naših navijača, kazao je Inzagi.

Protiv Sampdorije se u napadu očekuju Martinez i Korea (Correa), dok će prema najavama Džeko o potrebi ući s klupe.

- Korea ima mnogo kvaliteta. Nažalost, imao je dvije velike povrede koje su ga usporile. Svih pet napadača radi dobro, imamo još jedan trening, pa ćemo odlučiti ko će na teren od prve minute, kazao je Inzagi.

Na drugoj strani ekipi Stefana Piolija će trebati samo bod u gostima kod Sasuoloa kako bi osvojio naslov prvaka.

- Bili smo najbolji do sada, ali moramo biti najbolji i u Sasuolou. Pripremali smo se za utakmicu pažljivo i mirno. Nije važno što ste radili do jučer, imamo veliku priliku. Izgradili smo je i zaslužili, ali moramo je i ostvariti. Vidim isto ponašanje igrača, a oni su mirni, iako unutra mora biti toliko misli i emocija. Obično ne spavam puno nakon utakmica, a nadam se da će tako biti i sutra, rekao je Pioli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.