MANČESTER SITI

Zinčenko: Volio bih donijeti ovu titulu u Ukrajinu

Oleksandr Zinčenko. AFP

G. Š.

23.5.2022

Ukrajinac iz Mančester sitija Oleksandr Zinčenko proživljavao je u nedjelju teške trenutke. Sjajni bek Sitija bio je presretan zbog osvojenog prvenstva, ali istovremeno nije mogao sakriti tugu zbog rata koji već mjesecima bjesni njegovoj Ukrajini.

Omotao je Zinčenko pobjednički trofej ukrajinskom zastavom te briznuo u plač. Lijevog beka sitija odmah je tješio portugalski dvojac Joao Cancelo i Ruben Dias. Navijači Sitija također su mu priredili ovacije dok je preko trofeja prebacio zastavu svoje zemlje.

- Za mene su to nezaboravne emocije, za sve Ukrajince koji trenutno gladuju, koji preživljavaju strahote u mojoj zemlji zbog ruske agresije, rekao je potreseni Zinčenko i dodao: 

- Volio bih donijeti ovu titulu u Ukrajinu jer svi to zaslužuju. Toliko mi podrške pružaju, a tako teško žive. To mi znači sve. Nikada neću zaboraviti ove događaje.

Također, rekao je i ovo: 

- Nisam ni razmišljao previše o nogometu. Vidjeli smo podršku koju sam imao. Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim igrama, jer ovaj nevjerojatan klub zaslužuje sve što ima, zaključio je Zinčenko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.