U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Zahavi: Za Levandovskog je Bajern prošlost, ima priliku zaigrati za klub svojih snova

Da, mogu ga držati još godinu, ali to im ne bih savjetovao., rekao je menadžer napadača Bajerna

Robert Levandovski. Arhiva

G. Š.

23.5.2022

Nastavlja se sapunica oko budućnosti jednog od najboljih napadača svijeta Roberta Levandovskog (Lewandowski). Sve je veći pritisak na minhenskom Bajernu koji nije u najboljim odnosima sa fudbalerom koji mu je donio toliko veselja, golova i trofeja.


Zašto Bajern blokira transfer

Pini Zahavi, agent Roberta Levandovskog, u razgovoru za "Bild" jasno je rekao: 

- Za Levandovskog je Bajern prošlost. Robert ima priliku zaigrati za klub svojih snova. Zašto mu Bajern blokira tu priliku? - pita se Zahavi prozivajući slavni njemački klub koji navodno ne pušta Levu, iako je njegova želja zaigrati u drugoj sredini.

Da budemo precizniji, u Barceloni koja je pokazala interes za njegovim uslugama. Levandovskog ugovor s Bajernom veže još godinu, a Zahavi se boji da bi Bavarci mogli silom zadržati njegovog igrača.

- Da, mogu ga držati još godinu, ali to im ne bih savjetovao. Levandovski je pametan i dobro zna što se oko njega događalo i što je sve Bajern planirao. Znao je da ga klub želi zamijeniti s Halandom. On želi otići već ovoga ljeta. Za novac nas nije briga. A istina je ta da već mjesecima ne osjeća poštovanje čelnih ljudi. Bajern je izgubio Roberta ne samo kao igrača, već i kao osobu, poručio je Zahavi i dodao:

- Ja vam zapravo nisam imao namjeru izaći u javnost s ovim izjavama. Poštujem klub poput Bajerna, ali nisam mogao ignorirati njihove posljednje poruke.


Bavarci ne žele prodati Levu

Iako se spominje Barcelonina ponuda od 32 miliona eura, čini se da u bavarskom gigantu ne odustaju od svojih namjera.

- Stvari su jasne. Leva ima ugovor do 2023. godine i on će ga odraditi do kraja. On ima agenta koji ga izluđuje. On ne igra pošteno, poručio je nedavno sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić u razgovoru za "Sport1" televiziju, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.