ZVANIČNO

Uprava FK Sarajevo imenovala sportskog direktora

Emiru želimo mnogo sreće i dobrih rezultata na klupi FK Sarajevo, saopćeno je iz sarajevske Titove 38b

Emir Hadžić. Arhiv

Piše: G. Š.

23.5.2022

Sportski direktor FK Sarajevo u narednom periodu bit će Emir Hadžić, kojem će to biti drugi put u karijeri da preuzima ovu funkciju, s obzirom na to da je posao kordinatora za sport obavljao u periodu od maja 2018. do aprila 2021. godine. 

U sezoni 2018/19 klub je osvojo duplu krunu, a sezonu nakon toga odbranjena je titula prvaka BIH, stoga se ovaj period smatra jednim od najuspješnijih u novijoj historiji FK Sarajevo. Upravni odbor FK Sarajevo smatra imenovanje gospodina Hadžića najboljom opcijom, s obzirom na to da se radi o osobi koja dobro poznaje situaciju u klubu i koja je već ranije dokazala da je u stanju unaprijediti sportski segment kluba, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Emir Hadžić je kao igrač odigrao 36 utakmica u dresu FK Sarajevo, postigavši pri tom 26 golova. U sezoni 2012/13 bio je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 20 golova. Navijači Sarajeva posebno pamte posljednju utakmicu te sezone, protiv Radnika na stadionu Koševo, kada je Hadžić postigao pet golova.

- Emiru želimo mnogo sreće i dobrih rezultata na klupi FK Sarajevo, saopćeno je iz sarajevske Titove 38b.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.