ZENICA

Iz NK Čelik optužili "Horde zla" za veliku materijalnu štetu na tribinama i terenu Bilinog polja

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne „Horde zla“ koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja, saopšteno je iz zeničkog kluba

NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju. NK Čelik

Piše: G. Š.

23.5.2022

Iz NK Čelik Zenica oglasili su se saopštenjem, nakon finalne utakmice Kupa BiH između Sarajeva i Veleža (3:4 - penali) koja je odgrana u četvrtak na zeničkom Bilinom polju.

- Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi, piše u saopštenju zeničkog kluba koje prenosimo u cijelosti.

- Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne „Horde zla“ koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu. Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NIpak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne „Horde zla“ koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog poljakako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije. Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.