ODRŽAO PRES-KONFERENCIJU

Mbape objasnio zašto je odbio Real Madrid

O svojoj odluci je razgovarao i s Mesijem i Nejmarom

Mbape: Ostaje u PSG-u. AFP

A. V.

23.5.2022

Francuski napadač Kilijan Mbape (Kylian Mbappe, 23) izazvao je mnogo pažnje nakon što je odlučio odbiti Real Madrid i potpisati novi ugovor s PSG-om, u kojem će ostati do 2025. godine.

Iako je imao načelni dogovor sa španskim prvakom, Mbape je u posljednji tren odlučio ostati u Parizu.

Sada je i obrazložio svoju odluku na konferenciji za medije, gdje je govorio zajedno s predsjednikom PSG-a Naserom Al Kelaifijem (Nasser Al-Khelaifi).

- Svi znaju da sam htio otići ovog ljeta. Bio sam uvjeren da je to najbolja odluka. Bio je tu sportski kontekst, ali i privatni. Francuz sam, ovo je zemlja u kojoj živim i u kojoj ću ostariti. Postoji sentimentalna strana priče, projekt se promijenio, klub želi promijeniti puno stvari - rekao je Mbappe i dodao:

- Što se tiče Mesija (Messi) i Nejmara (Neymar), igrati s odličnim igračima bila je moja želja. Imali smo tešku prvu godinu. Mesi je tek stigao, a Nejmar je bio povrijeđen. S njima sam razgovarao malo o ovoj odluci, ali ne previše. Rekli su mi da je to moja privatna stvar te da će podržati moju odluku kakva god ona bila.

Mbapeu je PSG navodno ponudio plaću od 50 miliona eura po sezoni i 100 miliona eura bonusa za potpis, a mnogi vjeruju kako je stvar koja je presudila kod Francuza upravo novac.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.