ISTEKAO UGOVOR

Atletiko odbio Gereta Bejla: Mundijal 2022. ili penzija

Bejlov zastupnik Džonatan Barnet već je svog klijenta ponudio Andrei Berti, tehničkom sekretaru madridskog Atletika

Geret Bejl. Arhiva

G. Š.

24.5.2022

Real Madrid slavi titulu prvaka i nada se evropskoj kruni. Koliko sve to zanima Gereta Bejla (Gareth Bale), teško je reći. Velšanin se posljednjih mjeseci u potpunosti distancirao od "Kraljevskog kluba" i čini se da je glavom već na nekom drugom mjestu. Ne nužno i drugom gradu, ali ideja da ostane stanovnik Madrida izgleda je propala.


Glatko odbijena ponuda

Kako javlja španski novinar Pedro Morata u uglednoj emisiji "El Partidazo" na radio stanici "Kadena Kope" Bejlov zastupnik Džonatan Barnet već je svog klijenta ponudio Andrei Berti, tehničkom sekretaru madridskog Atletika. Međutim, Berta je glatko odbio. Atletiko jednostavno ne vidi Bejla u timu Dijega Simeonea.

Podsetimo, Bejlu ovog ljeta ističe ugovor sa Realom i izvjesno je da on tamo neće ostati, ali porodica se već navikla na Madrid, pa otud i ponuda Atletiku. Kako je ona odbijena, Bejl će sada morati da razmišlja o tome šta dalje, jer iako ga Real nije previše inspirisao posljednjih sezona – prve su bile i te kako berićetne, te ni Bejl nije baš voljan da ide bilo gdje. 

Baraž za Mundijal 2022.

Zato će mnogo zavisiti i od toga da li će Vels preko baraža (5. juna) u finalu igrati sa boljim iz duela Škotske i Ukrajine, te uspjeti da se domogne mjesta na Mundijalu u Kataru.

- Ako se Vels ne kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo vrlo je vjerovatno da će se Bejl penzionisati. Njegov menadžer je već nagovijestio takvu mogućnost, dodaje Petro Morata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.