POVREDA LISTA

Ivan Perišić propušta junske utakmice Lige nacija

Danas obavio pregled magnetskom rezonancom, saopćeno je iz HNS-a

Ivan Perišić. Arhiva

G. Š.

24.5.2022

Zamjenik hrvatske reprezentacije Ivan Perišić propustit će okupljanje reprezentacije za junske utakmice u okviru Lige nacija, objavio je Hrvatski nogometni savez.

- Perišić je danas obavio pregled magnetskom rezonancom, nakon kojeg je utvrđeno da će zbog povrede lista biti van terena oko mjesec. U stalnom kontaktu s Perišićem bili su se selektor Zlatko Dalić i liječnička služba hrvatske reprezentacije, saopćeno je iz HNS-a.

Perišić je u izvanrednoj formi zaključio sezonu s Interom s kojim je osvojio Italijanski kup, uz briljantnu partiju u finalu, te drugo mjesto u Serije A, u kojoj je zabio osam pogodaka, uz sedam asistencija ove sezone. Za "Vatrene" je nastupio 113 puta (četvrti na vječnoj tabeli) i postigao 32 pogotka (treći na vječnoj tabeli).

Hrvatska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak, 30. maja, a u junu je čekaju četiri susreta u Ligi nacija - protiv Austrije (3. juni u Osijeku), Francuske (6. juni u Splitu), Danske (10. juni u Kopenhagenu) i ponovno Francuske (13. juni u St. Deni).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.