SERIJA A

Scene obišle planetu: Vođe Milanovih Ultrasa šamarale navijače zbog ulaska u teren

Na Mapei stadionu je bilo oko 20.000 navijača Milana

Uvođenje navijačke "discipline" na ružan način. PRINTSCREEN

M. K.

24.5.2022

Milan je u nedjelju osvojio titulu u Seriji A, pošto je u gostima pobijedio Sasuolo 3:0.

Po završetku meča igračima i trenerima Milana uručene su medalje za osvajanje Skudeta" a potom je uslijedilo slavlje sa navijačima "Rosonera" koje su obilježila dva incidenta.

Treneru Milana Stefanu Pioliju ukradena je medalja tokom šampionskog slavlja sa navijačima italijanskog kluba, prenose italijanski mediji.

- Tokom proslave su mi ukrali medalju. Bio bih zahvalan kada biste javno poručili da mi se ona vrati. To je jedina medalja koju imam, rekao je Pioli za "La Republiku".


Na Mapei stadionu je bilo oko 20.000 navijača Milana.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedila je prava invazija na teren, ali prije toga letjeli su šamari. Dijelili su ih zloglasni navijači Milana,k Ultrasi, koji su šamarali ostali "miroljubive" pristalice "Rossonera" i pokušavali ih vratiti na tribine jer ulijetanje navijača nije u planu.

Očito je došlo do nesuglasica u vlastitim redovima, a na snimcima se mogu vidjeti snažni udarci u lice, nogom u zadnjicu i leđa.

Udarce su upućivali navijači zaduženi za navijanje koji obično imaju status vođa.

Vođama je zasmetalo što su neki navijači bez dozvole upali u teren, te su promijenjeni planovi oko dodjele pehara i medalja.

Fudbaleri Milana su ove sezone stigli do 19. šampionskog trofeja prvaka Italije u klupskoj historiji, a prvog posle 11 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.