REPREZENTATIVCI

Amer Gojak za "Avaz": Sutra se ženim u Sarajevu

Ako bude neka ponuda koja zadovoljava i klub i mene, razgo varat ćemo o toj opciji. A ako ne, sjest ću s upravom Dinama i dogovoriti šta i kako dalje, rekao je predvodnik nove generacije najboljih bh. fudbalera

Gojak sa suprugom Irmom nakon subotnje pobjede nad Hajdukom. Pixell

Piše: G. Šumar

24.5.2022

Zagrebački Dinamo naših Amera Gojaka (25) i Luke Menalo (25) u subotu je pobijedio (3:1) vječitog rivala iz Splita – drugoplasirani Hajduk, i proslavio ranije osigurani, peti uzastopni naslov prvaka i 16. u zadnjih 17 sezona.


Brojke za naklon

- To su sigurno brojke za naklon, rekao je naš reprezentativac Gojak, koji je s „Modrim“ osvojio devet titula – šest prvenstvenih i tri u Kupu Hrvatske.

- Drago mi je što sam dio ove ekipe. Ipak, Dinamo je veliki klub, dodao je Gojak.

GNK Dinamo Zagreb je dohvatio svoj ukupno 33. naslov državnog prvaka, od čega 23. u HNL-u, a predvodnik novog talasa bh. fudbala je odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola, uz jednu asistenciju. Na terenu je proveo 1.736 minuta.

- Iza nas je još jedna uspješna sezona, kako u HNL-u, tako i Evropi, gdje smo ponovo prezimili... Kad se sve sabere i oduzme, zadovoljan sam.

Nisam imao očekivanu minutažu u posljednje vrijeme (dolaskom za trenera Ante Čačića – op.a.), ali šta je tu je – idemo dalje. Šef Čačić je vratio pobjednički duh u našu svlačionicu. S druge strane, svlačionica ga je odlično prihvatila.

Na pitanje kakvi su Vam planovi, Gojak je na prvu odgovorio:

- Imam još godinu ugovora sa Dinamom.

Međutim, na konstataciju da se njegovo ima ponovo povezuje sa odlaskom u Njemačku, Italiju, ali i Tursku, dodaje:

- Ako bude neka ponuda koja zadovoljava i klub i mene, razgovarat ćemo o toj opciji. A ako ne, sjest ću s upravom Dinama i dogovoriti šta i kako dalje, rekao je tajnoviti Gojak, koji je u nedjelju doputovao u rodni grad na Miljacki.


Amer Gojak. GNK Dinamo Zagreb

Bračno putovanje

- Za srijedu sam planirao vjenčanje u Sarajevu, nakon kojeg ću nekoliko dana skoknuti do Dubrovnika, otkriva naš reprezentativac.

Gojak se 16. aprila vjerski vjenčao s djevojkom Irmom u Zagrebu, gdje su svoju su ljubav okrunili na intimnoj ceremoniji.

- I vjenčanje je u Sarajevu, gdje ćemo sve potvrditi i općinski, bit će u užem krugu – zaključio je Gojak.

Operacija Liga nacija

Selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) sutra će saopćiti spisak za četiri junske utakmice Lige nacija -  protiv Finske (4. juni Helsinki - 14. juni Zenica), Rumunije (7. juni Zenica) i Crne Gore (11. juni Podgorica).

- Nadam se, prije svega, da ću prvo dobiti poziv, rekao je Gojak i dodao:

- Naravno, radujem se svakom dolasku u reprezentaciju. Očekujem da će u predstojećim utakmicama sportska sreća biti na našoj strani. Dugo znam selektora Peteva, sarađivali smo zajedno i u Dinamu, gdje mi je puno pomogao... Vjerujem da ćemo u predstojećim utakmicama pokazati naše pravo lice. Dat ćemo maksimum, rekao je Gojak, koji je odigrao ukupno 201 utakmicu za Dinamo, što je sigurno podatak vrijedan pažnje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.