HAOS U TIRANI

Pogledajte tučnjavu navijača Rome i Fejnorda

Prema informacijama koje su se pojavile u kasnijim satima utorka, grupa koja je brojila više od 100 navijača nizozemskog kluba sukobila se s policijom

Dan uoči velike utakmice izbili su neredi u Tirani. AFP

G. Š.

25.5.2022

U finalu Konferencijske lige večeras će u Tirani (21 sat) snage odmjeriti italijanska Roma i nizozemski Fejnord, a dan uoči velike utakmice izbili su neredi u Tirani, gradu u kojem će se odigrati susret spomenutih ekipa. Prema informacijama koje su se pojavile u kasnijim satima utorka, grupa koja je brojila više od 100 navijača nizozemskog kluba sukobila se s policijom, a navodno su se navijači Fejenorda obračunali i s navijačima Rome, ali i lokalnim stanovništvom. Spominje se više desetaka uhapšenih, kao i da je povrijeđeno 10 policajaca, a na snimkama se može vidjeti kako su neki od učesnika sukoba nokautirani završili na podu.

- U nasilničkom ponašanju navijača obje ekipe povrijeđeno je 10 policajaca i oštećeno je jedno policijsko vozilo. Policija je privela u policijsku stanicu 60 navijača, 48 italijanskih i 12 nizozemskih, saopćeno je iz policije.

Policajci su napadnuti staklenim bocama, štapovima, kamenjem i drugim predmetima. Za Albaniju je finale Konferencijske lige najveći sportski događaj kojemu je domaćin, pa su vlasti proglasile današnji dan državnim praznikom i zatvorile glavne ceste u Tirani. Utakmica će se igrati na stadionu Arena Kombetare, koja ima kapacitet od samo 21.690 gledatelja. Hiljade italijanskih i nizozemskih navijača koji neće moći uči na stadion gledat će utakmicu u dvije zasebne navijačke zone. Albanska policija je objavila da je poduzela mjere kako bi se spriječilo nasilje na dan utakmice, prenosi SN.

Stravične kadrove iz Albanije pogledajte u nastavku:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.