RABAT

Halilhodžić ponovo nije pozvao Ziješa

Prije Mundijala 2022 slijede prijateljske utakmica sa SAD-om (2. juna), a zatim i kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije

Vahid Halilhodžić. Arhiva

G. Š.

25.5.2022

Selektor reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić objavio je spisak igrača za junske utakmice. Nakon dosta špekulacija o njegovom ostanku na klupi reprezentacije, legendarni Vaha će povesti ovu ekipu na Svjetsko prvenstvo 2022. Prije tog slijede prijateljske utakmica sa SAD-om (2. juna), a zatim i kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije.

Za ove utakmice pozvao je Nusaira Mazrauija (Noussair Mazraouij) i Aminea Harita, ali na spisku ponovno nema Hakima Žiješa (Ziyech) koji je odbio razgovor s Halilhodžićem oko povratka u nacionalni tim. Na popisu nema ni napadača Fernecvaroša Rijana Maea (Ryan Mmaee). On se nije javljao u prethodna dva mjeseca.

- Posljednji put sam ga čuo prije dva mjeseca. Zvao sam ga, nije odgovarao. Možda se javi pred Svjetsko prvenstvo, istaknuo je Vaha i dodao:

- Vrata nisu nikome zatvorena, ali u reprezentaciji ne želim 100 posto njihovih mogućnosti, već 101 posto. Želim poštovanje prema dresu kojeg nose.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.