OSTAJE U MADRIDU

Mnogi Azara sele iz Madrida, ali Anćeloti ne misli tako: Minutaža nije toliko bitna

Azar je odigrao samo 48 utakmica u tri godine za Real i zabio samo četiri pogotka

Azar se želi dokazati. TWITTER

M. K.

25.5.2022

Belgijanac Eden Azar (Hazard) se prije tri godine pridružio Real Madridu kao veliko pojačanje, ali krilni napadač, koji je godinama kotirao kao najbolji igrač Premijer lige Engleske, pao je u formi, potom ga je stigla i povreda, pa se na kraju pokazao kao potpuni promašaj što se ulaganja u pojačanja tiče. 

Ipak, Real je ostao na vrhu Evrope, a u subotu igraju finale Lige prvaka protiv Liverpula.

Azar je odigrao samo 48 utakmica u tri godine za Real i zabio samo četiri pogotka, ali sada izgleda u puno boljoj tjelesnoj formi, a trener Real Madrida, Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), potvrdio je da Belgijanac ostaje u timu i naredne sezone.

- Sa sastavom kakvog ima Real Madrid igrate puno utakmica. Postoji umor i rotirat ćemo, iako nismo puno ove godine. S kompletnijim sastavom možete više rotirati i svatko može dobiti svoju šansu, kaže Anćeloti  i dodaje:

- Mislim da količina minuta nije toliko bitna, već je do kvalitete. Imamo jasni primjer s Rodrigom, nije igrao puno minuta, ali igrao je s visokom kvalitetom i napravio je razliku, dodao je Italijan.

Azar je u međuvremenu za belgijske medije izjavio kako "ima ugovor još dvije godine s Realom i da nema namjeru napuštati klub nego želi da se izbori za minutažu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.