ITALIJANSKI MEDIJI

Miralem Pjanić: Murinjo je donio Romi ludilo koje joj je nedostajalo godinama

Sada vidim odličnu atmosferu u klubu i sjajnog trenera Murinja koji izvlači najbolje iz igrača, kazao je Pjanić

Pjanić se vraća na Kamp Nou. TWITTER

M. K.

25.5.2022

Miralem Pjanić, koji je napustio Bešiktaš gdje je igrao proteklu godinu kao posuđen igrač Barcelone, dao je izjavu italijanskim medijima tokom koje je govorio o svojoj karijeri, Romi, Bešiktašu... i budućnosti.

- Velika je bol koju nosim u sebi jer nisam mogao da osvojim trofej sa Romom. Imali smo snažan tim, ali nažalost iz godine u godinu odlazili su glavni igrači i nismo mogli graditi kontinuitet. Ipak, to je bio sjajan tim. Tadašnji sportski direktor Sabatini je obavio sjajan posao. Nedostajalo je malo, ne mnogo, kaže naš veznjak za La Republicu.

Roma večeras igra finale Konferencijske lige protiv Fejenorda.

- Sada vidim odličnu atmosferu u klubu i sjajnog trenera Murinja (Mourinho) koji izvlači najbolje iz igrača. Donio je ludilo koje je nedostajalo posljednjih godina. U Romi su uvijek bili jako dobri treneri poput Enrikea (Enrique), Garsije (Garcia), Spaletija (Spalletti), ali Murinjo ima iskustvo i u svim timovima je osvajao trofeje. Zna kako se snaći u određenim situacijama i ove godine radi odličan posao, smatra Pjanić.


Pjanić se sad vraća u Barcu.

- Mislio sam da ću sa Bešiktašem osvojiti više trofeja. Osvojili smo Superkup Turske, ali smo izgubili prvenstvo. Veoma sam vezan za Bešiktaš, volim klub i navijače. Bilo je lijepo. Za sada planiram da ostanem u Barceloni još dvije godine i završim ugovor. Onda ćemo vidjeti. Nikad ne reci nikad, ističe Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.