TRENER "VUČICE"

Murinjo ispisao historiju, pa poslao poruku koja je oduševila navijače Rome

Tim iz Rima osvojio Konferencijsku ligu

Murinjo: Peti evropski trofej iz isto toliko pokušaja. Twitter

E. Ć.

26.5.2022

Fudbaleri Rome osvojili su Konferencijsku ligu nakon što su sinoć savladali nizozemski Fejnord rezultatom 1:0. Gol odluke viđen je u 32. minuti kada se lopta sretno odbila do Nikola Zaniola (Nicolo), a on ju je proslijedio u mrežu.

Roma je tako osvojila trofej nakon dugih 14 godina suše, a ovo je ujedno i prva evropska titula za "Vučicu". Šou nakon posljednjeg sudijskog zvižduka ukrao je trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koji se okrenuo prema tribinama i pokazao "peticu".

Naime, Murinju je ovo bio peti evropski trofej - osvajao je Evropa ligu, tadašnji Kup UEFA, i Ligu prvaka sa Portom, Ligu prvaka sa Interom i Evropa ligu sa Mančester junajtedom. 

"Posebni" je stopostotan u finalima evropskih takmičenja, a ušao je u historiju kao prvi trener koji je osvojio sva tri UEFA-ina takmičenja. Nakon pobjede poslao je poruku koja je oduševila pristalice Rome.


- Osjećam se kao istinski Romanista. Odbit ću svaku ponudu. Ostat ću u Romi, uprkos špekulacijama. Ispisali smo historiju danas. Nemam dilemu, ostajem trener Rome - rekao je Murinjo koji se raspalakao pred kamerama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.