MILANO

Ibrahimović uspješno operisan: Šest mjeseci igrao sam bez ligamenata u lijevom koljenu

Šest mjeseci sam jedva spavao od bolova. Nikada nisam toliko patio na terenu i van njega, istakao je Zlatan

G. Š.

Zlatan Ibrahimović

Foto: AFP


As Milana Zlatan Ibrahimović se zvanično oglasio preko društvenih mreža nakon uspješno odrađene operacije prednjih ukrštenih ligamenata i otkrio prilično šokantne detalje o povredi i stanju u kojem se nalazilo njegovo koljeno tokom ove sezone. Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom i pasošem  sada očekuje pauza od oko osam mjeseci, pa ostaje da se vidi da li će poslije toga uspjeti da nastavi karijeru, s obzirom da će tada ući u 42. godinu.

- Proteklih šest mjeseci igrao sam bez ligamenata u lijevom koljenu. Otok sam imao šest mjeseci, bio sam u stanju da treniram sa ekipom samo 10 puta u posljednjih šest mjeseci, primio sam više od 20 injekcija, svaki dan pio lijekove protiv bolova. Šest mjeseci sam jedva spavao od bolova. Nikada nisam toliko patio na terenu i van njega. Nešto što je nemoguće učinio sam mogućim, u mislima sam imao samo jedan cilj, da saigrače i trenera učinim šampionima Italije, jer sam im dao obećanje. Danas imam nove ligamente i još jedan trofej, istakao je Ibrahimović.

Milan je poslije 11 godina ponovo šampion Italije, a Ibrahimović se na proslavi titule pojavio sa tompusom u ustima. Samo nekoliko dana nakon slavlja, objavljeno je da će biti podvrdgunut operaciji koljena.

Više o temi Zlatan Ibrahimović

NA VRH

Podijeli članak na