REAL MADRID

Marselo: Bio sam primjer, a sada ni ugovor neće da mi ponude

Punih 15 godina je Brazilac Marselo bio jedan od stubova Real Madrida, a subotnje finale Lige prvaka sa Liverpulom bir će mu posljednja utakmica za Los Blankose

Marselo je najtrofejniji igrača u historiji Reala. Agencije

G. Š.

26.5.2022

Punih 15 godina je Brazilac Marselo bio jedan od stubova Real Madrida, a subotnje finale Lige prvaka sa Liverpulom bir će mu posljednja utakmica za Los Blankose. Špekulisalo se i ranije, ali su kamere "Movistar Plus+" televizije odagnale i posljednju sumnju uhvativši Brazilca u razgovoru sa Lukasom Vaskezom na klupi tokom utakmice sa Betisom u posljednjem kolu Primere.


Najtrofejniji igrač u historiji Reala

- Klub neće da mi produži ugovor… A bio sam j…i primer, rekao je Marselo, ne toliko iznerviran koliko razočaran, ali svjestan da je vrijeme da se pozdravi sa klubom u koji je stigao još 2007. iz Fluminensea za svega 6.500.000 eura.

U međuvremenu je postao - Nije lako, pokušao je Vaskez da utješi saigrača, koji je ranije javno govorio da želi da ostane na stadionu “Santjago Bernabeu”.


No, želja mu se neće ostvariti. I neće to biti jedini odlazak iz Reala ovog ljeta. Geret Bejl samo čeka da vidi da li će sa Velsom da se plasira na Mundijal ili da završava karijeru. Novi ugovor po svemu sudeći neće dobiti ni Isko, njega bi rado uzeo Betis. A Marsela? Tek ćemo vidjeti.! Osvojio je četiri Lige prvaka, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri evropska Superkupa, šest titula u Primeri, dva Kupa kralja, pet nacionalnih Superkupova. Međutim, s 34 godine nije više isti igrač. Ferlan Mendi je startni lijevi bek Reala, čak i kada on nije igrao Karlo Anćeloti je na tu poziciju gurao Nača Fernandeza. I za razliku od Luke Modrića, koji već zna da će dobiti novi ugovor, Marselu se niko iz kluba nije obratio.


Odlaze i Bejl i Isko

- Nije lako, pokušao je Vaskez da utješi saigrača, koji je ranije javno govorio da želi da ostane na stadionu “Santjago Bernabeu”.

No, želja mu se neće ostvariti. I neće to biti jedini odlazak iz Reala ovog ljeta. Geret Bejl samo čeka da vidi da li će sa Velsom da se plasira na Mundijal ili da završava karijeru. Novi ugovor po svemu sudeći neće dobiti ni Isko, njega bi rado uzeo Betis. A Marsela? Tek ćemo vidjeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.