PRIJELAZNI ROK

Milan renovira tim za Ligu prvaka

Napadač Zlatan Ibrahimović, koji je podigao ekipu, morao je na operaciju koljena i neće ga biti više od pola godine, a Milan svakako želi pojačati napadačku liniju

Rade Krunić. Arhiva

G. Š.

27.5.2022

Italijanski Milan našeg Radeta Krunića (28) je postao prvak Serije A nakon dugih 11 godina čekanja. Naslov prvaka je proslavljen i sada se u klubu okreću novoj sezoni. Napadač Zlatan Ibrahimović, koji je podigao ekipu, morao je na operaciju koljena i neće ga biti više od pola godine, a Milan svakako želi pojačati napadačku liniju.

Prema pisanju brojnih italijanskih medija, sve je već dogovoreno s Divockom Origijem iz Liverpula, a u klubu ne planiraju stati samo na tome. U novom prvaku Italije već neko vrijeme prate Sebastiena Hallera iz Ajaksa i Joshuu Zirkzeea iz Bajerna, a pokušavaju se ugurati u borbu s PSG-om za Darwina Nuneza iz Benfike.

I dok se traže novi napadači, pitanje ostaje što će biti s onima u klubu kao što je Ante Rebić. "Calciomercato" tvrdi kako bi Rebić mogao ostati iznenađen jer ga Milan planira prodati. Hrvatski napadač je ove sezone u 29 utakmica zabio tri gola i upisao dvije asistencije, a sada izgleda da ga klub želi prodati, prenosi SN.

Iako se ne zna koliko će Milan tražiti za 28-godišnjeg napadača, prema Transfermarktu vrijedi 22 miliona eura, a zainteresiranih sigurno neće nedostajati. Rebić je, osim za Milan, u karijeri igrao i za Split, Fiorentinu, RB Lajpcig, Helas Veronu i Ajntraht Frankfurt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.