PRIJELAZNI ROK

Salihamidžić dovodi u Bajern zvijezdu Liverpula

Na pitanje o mojoj budućnosti odgovorit ću nakon Lige prvaka, rekao je Senegalac

Hasan Salihamidžić. Arhiva

G. Š.

27.5.2022

Već nekoliko dana priča se o tome da bi senegalski napadač iz Liverpula Sadio Mane mogao zadužiti neki drugi dres. Bajern, Barcelona, Juventus, PSG i Real Madrid spominju se kao mogući kupci, a danas je ugledni "L'Équipe" objavio da je bavarski gigant najbliže dovođenju velike zvijezde "Redsa".

- Na pitanje o mojoj budućnosti odgovorit ću nakon Lige prvaka. Ostajem li ili ne, reći ću vam nakon Pariza, poručio je Sadio Mane na pitanje o svojoj budućnosti na Enfildu, no čini se da se njegova karijera u Liverpulu privodi kraju.

Manea ugovor s Liverpulom veže još godinu, no prema francuskom mediju neće ga najvjerojatnije odraditi do kraja. Spominje se odšteta u iznosu od 30-ak miliona eura, te da je prije 10 dana sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić odradio sastanak s Maneovim predstavnicima.

Francuzi navode i da bi Senegalac trebao potpisati trogodišnji ugovor, a jasno je i da Bavarci u njemu vide potencijalnu zamjenu za Roberta Levandovski (Lewandowskog) koji je već neko vrijeme na izlaznim vratima. Za njega je, naime, ozbiljno zagrizla Barcelona. Julian Nagelsman (Nagelsmann) mogao bi Manea koristiti u samom vrhu napada, ali i na krilu pogotovo kada uzmemo u obzir i to da bi Serž Gnabri (Serge Gnabry) ovoga ljeta također mogao napustiti Minhen, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.