LIGA PRVAKA

Klop: Moja glavna briga je da budemo svoji i da imamo samopouzdanje

Trener Liverpula ulogu favorita prepustio Real Madridu

Klop: Potvrdio povratak Alkantare i Fabinja. AGENCIJE

A. V.

27.5.2022

Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je uoči sutrašnjeg finala Lige prvaka poručio kako će Real Madrid imati malu prednost  zbog svog iskustva jer igra peto finale u devet sezona.

- Ako pogledate način na koji je Real Madrid došao do finala, rekao bih da su oni favoriti - rekao je Klop, misleći na Realove preokrete protiv Pari Sen Žermena, Čezsija i Mančester sitija u ranijim rundama.

- Ali, želim da budemo potpuno svoji u ovoj utakmici – ako smo na vrhuncu naše igre, teško je igrati s nama. Moja glavna briga je da budemo svoji i da imamo samopouzdanje.

Klop vjeruje da je njegov tim "porastao" od poraza od Real Madrida sa 3:1 u finalu Lige prvaka 2018. i da taj meč neće imati utjecaja na subotnju utakmicu.

- Igrali smo dobro, ali okolnosti nisu bile uz nas. Nismo mogli da reagujemo. Ključni igrači su se vratili iz povreda. Salah se povrijedio na meču, naš golman je imao potres mozga. Od tada smo naučili da pobjeđujemo. Momci su se razvili u posljednjih nekoliko godina. Mi smo dio ogromnog kluba. Ono što se desilo 2018. je bilo važno, ali osvojiti titulu u 2019. je bila važnije - kazao je Klop.

Nijemac je potvrdio i da su veznjaci Tijago Alkantara (Thiago Alcantara) i Fabinjo (Fabinho) spremni za meč.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.