LIGA PRVAKA

Anćeloti: U finalu nema pravila, moramo biti spremni na sve

Trener Real Madrida pokazao smirenost i optimizam

Anćeloti: Čeka nas intenzivan izazov. AFP

A. V.

27.5.2022

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) je na pres-konferenciji uoči sutrašnjeg finala Lige prvaka s Liverpulom pokazao smirenost i optimizam.

- Ulazak u finale je veliki uspjeh za nas, veoma smo blizu toga da izvučemo maksimum iz ove sezone - rekao je Anćeloti i dodao:

- Mirni smo, stariji pomažu mladima da sa više samopouzdanja i uzbuđenja čekaju meč, u kojem moramo da pokažemo sve kvalitete. Bit će to intenzivan izazov.

Real je na putu do finala imao senzacionalne preokrete protiv PSG-a, Čelsija i Mančester sitija, a pritom i osvojio La Ligu.

- Mnogo mi se dopala ova godina, s ovim igračima, nastavit ću da uživam u tome. Veoma sam sretan, sutra popodne će biti malo brige, što je normalno. Ali protiv takvih misli može da se bori snagom igrača. Oni mi je daju.

Svjestan je da u finalima nema pravila...

- Ovo mi je peto finale, a najbolje finale koje je moj tim igrao bilo je ono 2005. godine. Izgubili smo. Neću reći momcima da igraju slabo sutra, već da u finalu sve može da se dogodi. Moramo biti spremni na sve, imali smo vremena da se pripremimo. Pokušat ćemo da damo sve od sebe, naravno, ali nisam uvjeren da je to dovoljno za pobjedu. U fudbalu postoji nešto što ne možete da kontrolišete - dodao je Italijan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.